Akrobat styrter flere meter ned under nummer i Cirkus Arena

En kvindelig trapezkunstner er her til aften blevet fløjet til hospitalet efter en ulykke under en cirkusforestilling i Hornbæk.

Cirkus Arena er ifølge sin hjemmeside Nordens største cirkus og er i gang med en turné, der bringer det rundt i hele landet. Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

Det gik grueligt galt, da en kvindelig trapezkunstner sent i eftermiddags styrtede ned under en forestilling i Cirkus Arena, der optræder i Hornbæk.

Det var chokerende både for os for publikum, som overværede det.

Klaus Jochumsen, turnéchef hos Cirkus Arena

Vagtchef Henrik Alstrup fra Nordsjællands Politi oplyser til TV 2 Lorry, at kvinden faldt tre meter ned, da hendes sikkerhedswire knækkede.

Ulykken skete, da hun var i færd med at udføre et nummer.

Ifølge Henrik Alstrup var kvinden vågen efter faldet, men han kan ikke svare på, om hun har brækket noget.

- Hun er blevet fløjet til Rigshospitalets Traumecenter med en lægehelikopter, siger han.

Læs også Cirkus Arena lader rapper overtage tøjlerne

Publikum og personale afhørt

Nordsjællands modtog anmeldelsen klokken 17.25, og politiets patrulje har nu forladt stedet. 

- Vi har fået foretaget nogle afhøringer af både vidner og personale. Vi har også taget sikkerhedsudstyret med, så vi kan få det nøje undersøgt, siger vagtchefen.

Nordsjællands modtog anmeldelsen klokken 17.25. Foto: Local Eyes

Henrik Alstrup oplyser, at politiet ikke har rekvireret Arbejdstilsynet, da cirkusartister – ifølge vagchefen - ikke er omfattet af loven om arbejdsmiljø.

Cirkus Arena er ifølge sin hjemmeside Nordens største cirkus og er i gang med en turné, der bringer det rundt i hele landet.

Læs også Brandfolk gav cirkuselefanter brusebad i varmen

Turnéchef er rystet

TV 2 Lorry har været i kontakt med Cirkus Arenas turnéchef, Klaus Jochumsen. Han er dybt rystet over ulykken.

- Det var chokerende både for os for publikum, som overværede det, siger han.

Han fortæller, at der var to kvindelige læger til stede blandt publikum. De kom hurtigt kvinden til undsætning, indtil lægeambulancen ankom til stedet.

- Da hun blev båret ud, var der kontakt, og som jeg forstår det, så mente lægerne umiddelbart, at hun sandsynligvis havde brækket den ene arm. I så fald må man sige, det er billigt sluppet, hvis det kun er det. Lige nu krydser vi alle fingre, siger Klaus Jochumsen.

Han oplyser, at Cirkus Arena har i alt 105 medarbejdere, og at kvinden, som er i 20'erne, kommer fra en ukrainsk kunstergruppe, der hedder Bingo Teateret. De er i alt otte medlemmer, og de har rejst med cirkusset siden februar.

Læs også Cirkusrevyen dropper indslag af respekt for Kongehuset

"Topprofessionelle"

Klaus Jochumsen beskriver gruppen som værende "topprofessionelle", og at de har deres eget udstyr og egne rekvisitter med sig.

- De er juridisk set selvstændige og selvforsikrede. Sådan er det i cirkusverdenen, siger han og tilføjer, at der ikke findes et forsikringsselskab, der vil forsikre cikrusartister som eksempelvis trapezkunstnere.

På trods af den chokerende ulykke valgte cirkusset at gennemføre aftenens forestilling. Der gik dog noget tid, før at læger og ambulancefolk fik båret kvinden, og hun blevet fløjet til Rigshospitalet.

  Foto: Local Eyes

I mellemtiden havde flere blandt pubikum valgt at forlade forestillingen. De vil i stedet blive tilbudt billetter til en andre forestillinger, oplyser Klaus Jochumsen.

Han fortæller, at den ukrainske kvindes kunstnerkolleger er kørt ind til Rigshospitalet og senere på aftenen vil give en tilbagemelding på, hvordan hun har det.

01:05

Her kan du se en videooptagelse fra stedet. Foto: Local Eyes

Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik