53 familier mister deres hjem

Efter et byrådsmøde i aftes står det klart, at beboerne i grundejerforeningen Julianelund i udkanten af Helsingør sandsynligvis kun får et år til at fjerne alt byggeri, som overskrider 24 kvadratmeter - og ikke kan forvente nogen form for erstatning for husene, hvoraf flere er købt for over en million. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det var borgmester Benedikte Kiær (K), som valgte at sætte sagen på dagsordenen efter en opringning fra Naturstyrelsen samt et efterfølgende juridisk notat fra KL, som gjorde det klart, at det ville være lovstridigt, hvis kommunen - som besluttet i maj sidste år - gav ejerne en landzonetilladelse til at blive boende mod en nedrivningsklausul.

Med andre ord var der udsigt til, at tilladelserne ville blive påklaget til Natur- og Miljøklagenævnet, hvor kommunen kunne se frem til at blive underkendt i mere end 50 sager, skriver Frederiksborg Amts Avis.

I byrådssalen lød der hårde ord mod borgmesterens pludselige holdningsændring i sagen om Julianelund, hvor kommunen i mere end tre årtier intet har gjort for at lovliggøre forholdene og har tilladt beboerne at have folkeregisteradresse på stedet, der ligger i en statslig transportkorridor, i landzone og ikke er godkendt til helårsbeboelse.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere