48-årig borgmester er blevet mor: "Vi er hamrende lykkelige"

Helsingørs borgmester Benedikte Kiær har født en lille pige. Det fortæller hun på Facebook.

Helsingørs konservative borgmester Benedikte Kiær er blevet mor til en lille pige.

Det skriver hun på Facebook, hvor hun har delt et billede af sin nyfødte datter.

- I går onsdag den 22. august lidt i kl 11 kom vores smukke lillesøster til verden. En skøn pige med en kampvægt på 4130 gram, længde på 55 cm og masser af mørkt hår. Vi er selvfølgelig mørbankede og hamrende lykkelige - og vi glæder os til, at de to storebrødre skal møde lillesøster, skriver Benedikte Kiær.

48-årige Benedikte Kiær og hendes mand, Lars Dam, har tidligere kæmpet med ufrivillig barnløshed i otte år, hvor spontane aborter og fejlslagne fertilitetsforsøg satte en stopper for familiedrømmen.

Siden besluttede parret sig for at adoptere et barn fra Etiopien, men her havde adoptionsbureauet rod i papirerne, og processen trak ud. 

Derfor prøvede parret nok engang fertilitetsbehandling - og i 2015 lykkedes det for den dengang 45-årige politiker at blive gravid og få sønnen Lauge.

Efter Lauges ankomst den 9. januar 2016 holdt borgmesteren barsel i godt tre måneder, hvorefter hun igen indtog rådhuset.

Her cirka to og halvt år efter er familien så blevet forøget med en lille pige.

Med sin høje alder har det ikke været muligt for borgmesteren at blive kunstigt befrugtet herhjemme i Danmark, da muligheden for at få fertilitetsbehandling stopper, når en kvinde fylder 46 år. Derfor har Benedikte Kiær været i udlandet for at få hjælp til at blive gravid.

Modtog hadebrev

Da Benedikte Kiær tilbage i foråret delte nyheden om sin graviditet, modtog hun et anonymt hadebrev fra en borger, der var alt andet end glad på hendes vegne.

Vedkommende hæftede sig ved, at Benedikte Kiær er 48 år.

"Det kan godt være, at du og din partner er glade for, at I skal have et barn mere. Men vi anbefaler dig, at du snarest får en abort," lød det blandt andet i brevet.

"Der er en meget stor risiko for, at jeres barn bliver mongol. Det er uendeligt synd for ham/hende at få så gamle forælre. Vedkommende vil bestemt blive drillet i skolen og på medierne.”

"I er forfærdeligt egoistiske, når I får børn i jeres alder. Skam jer, I store egoister," lød de hårde ord i brevet.

Benedikte Kiær kommenterede efterfølgende brevet på det sociale medie Twitter.

- Gad vide, om Martin Lidegaard og Klaus Riskær og deres partnere også har fået sådan et hyggeligt brev i deres private postkasse, skrev hun med henvisning til, at mænd med en politisk karriere på cv'et sandsynligvis ikke har fået den samme hilsen, da de blev forældre. 

Byrådet i Helsingør skal mødes på mandag og beslutte, hvem der skal overtage borgmesterhvervet for Benedikte Kiær, mens hun er på barsel. 

Meget tyder ifølge Tv 2 Lorrys oplysninger på, at det bliver en formsag, og at det bliver den nuværende 1. viceborgmester, Henrik Møller, soc.dem., som overtager roret i den kommende tid.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Klaus Bondam

Klaus Bondam vender tilbage til politik

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere