26 udsultede killinger fundet i campingvogn

En kvinde er tiltalt for at have mishandlet kattene.

Foto: TV 2 Lorry (Arkiv)

En campingvogn på Støberivej i Helsingør gemte på et uhyggeligt syn. 26 sygeligt udmagrede kattekillinger og tre voksne hunkatte, der vadede rundt i glasskår fra campingvognens ruder, katteafføring og urin. 

Kattenes tilstand var så alvorlig, da de blev fundet, at en 52-årig kvinde nu er tiltalt for at overtræde dyreværnsloven ved at behandle kattene groft uforsvarligt, skriver Frederiksborg Amts Avis. 

De havde kun sparsom adgang til vand og overhovedet intet mad. Flere af dem var syge og angrebet af bylder. En killing havde så voldsom øjenbetændelse, at øjet var blevet til en byld, og en anden havde en byld omkring albuen på grund af et sår. 

Ifølge anklageskriftet blev kattene udsat for en så høj grad af smerte og lidelse, at det vil give dem varige mén. 

- For de overlevende katte er der rejst tiltalte for groft uforsvarlig behandling, og for dem, der døde, er der rejst tiltalte for groft uforsvarlig behandling med karakter af mishandling, siger anklagerfuldmægtig Andreas Juul Bjørn til Frederiksborg Amts Avis.

Sagen om mishandlingen af kattene skulle være startet i fredags, men forsvareren ønsker at indkalde flere vidner, og den er derfor udsat på ubestemt tid. Den 52-årige kvinde nægter sig skyldig. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik