101-årig måtte ikke komme på plejehjem: Politikere går ind i sagen

En 101-årig kvinde har tre gange fået afslag på at komme på plejehjem. Nu tager politikerne sagen op.

Foto: Tommy Kofoed Ritzau/Scanpix

På trods af at Else Jensen har kunne puste 101 lys ud på fødselsdagskagen, er hun angiveligt stadig frisk nok til at kunne klare sig selv. Men det er ikke altid en fordel. 

For tre gange på to år har Else Jensen fået afslag på en plejehjemsplads i Helsingør. Begrundelsen har blandt andet været, at hun er for selvhjulpen.

Det skriver Helsingør Dagblad

Jeg har bedt administrationen om at se på sagen igen for at overveje mulighederne for en løsning.

Mette Lene Jensen, formand, udvalg for omsorg og sundhed, Helsingør Kommune, Venstre

Politikerne i kommunen tager nu sagen op. For selvom visitationen ikke har gjort noget forkert, mener socialdemoktratiske Dugyu N. Aydinoglu, som er næstformand i byrådets udvalg for omsorg og sundhed, at der er mange forhold, der bør tages hensyn til.

- En dame på 101 år har brug for mere end fysisk hjælp. Omsorg handler også om en livskvalitet og nærvær. Og der må også være et alderskriterie, for hvor lang tid skal man i virkeligheden vente på en plejehjemsplads?, siger Dugyu N. Aydinoglu til Helsingør Dagblad.

Læs også Frivillig holdt fest for gamle: Reimar overraskede plejehjem

Reglerne skal være mere elastiske

Formanden for byrådets udvalg for omsorg og sundhed, Mette Lene Jensen fra Venstre, mener også, at reglerne hurtigt kan blive for rigide.

Hun forklarer, at der hurtigt kan ske ændriner i borgernes funktionniveau, når de kommer op i den alder. 

- Derfor bør visitationen have noget elastik i fortolkningen af reglerne og ekstra opmærksomhed på denne aldersgruppe, for spørgsmålet er jo, hvor gammel skal man være for at få lov til at komme på plejehjem?, siger Mette Lene Jensen til Helsingør Dagblad. 

En dame på 101 år har brug for mere end fysisk hjælp. Omsorg handler også om en livskvalitet og nærvær.

Dugyu N. Aydinoglu, næstformand, udvalg for omsorg og sundhed, Helsingør Kommune, Soc.dem.

Politikerne vil nu se nærmere på sagen, men de kan ikke garantere, at 101-årig Else Jensen kan få den plejehjemsplads, som hun længe har ventet på. 

- Jeg har bedt administrationen om at se på sagen igen for at overveje mulighederne for en løsning. Situationen må vurderes igen. Jeg kan ikke love nogen en plejehjemsplads, men nu ser forvaltningen på sagen påny og orienterer derefter udvalget, siger venstres Mette Lene Jensen til Helsingør Dagblad. 

Læs også Klippekort-koks: Plejehjem må aflyse fællesaktiviteter

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik