Spritbilist anholdt efter biljagt med op mod 200 kilometer i timen

Politiet jagtede natten til lørdag en 53-årig spritbilist fra Ålsgårde, der kørte med op mod 200 kilometer i timen på landeveje i Nordsjælland.

Med op mod 200 kilometer i timen forsøgte en 53-årig mand natten til lørdag af køre fra politiet i Nordsjælland.

Omkring klokken 01.30 påbegyndte en biljagt mellem Helsingør og Hornbæk og tilbage igen, indtil bilisten, der kørte i en Audi, påkørte et træ.

Det oplyser vagtchefen ved Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry.

quote Patruljen skønner, at han i nogle perioder har kørt mellem 180 og 200 kilometer i timen på landevejene

 

- En hundepatrulje får øje på en Audi på Skindersøvej, der kører slingrende og usikkert. De beslutter sig for at forsøge at bringe bilen til standsning. Det er føreren af bilen ikke indstillet på, og herefter begynder en eftersættelse ad små veje til Hornbæk via Saunte og tilbage igen til Helsingør via Nordkysten, siger vagtchef Jakob Tofte.

- Han kører meget hurtigt. Vi har ikke målinger, men patruljen, der satte efter ham, skønner, at han i nogle perioder har kørt mellem 180 og 200 kilometer i timen på landevejene.

Var tæt på at påkøre cyklist

På Nodre Strandvej var bilisten tæt på at påkøre en cyklist.

- Ifølge patruljebilen kommer bilister over i den modsatte kørebane, hvor han kolliderer med kantstenen, så det slår store gnister. Her er tæt på at køre ind i en cyklist, der kommer kørende i modsatte retning, siger Jakob Tofte fra Nordsjællands Politi.

Bilisten fortsatte herefter til Helsingør, hvor han ifølge politiet formentlig kørte 80 til 100 kilometer i timen gennem den smalle gade Sct Anna Gade, hvor det normalt vil være forsvarligt med en hastighed på 30 til 40 kilometer i timen.

Efter omkring ti minutters biljagt kørte den 53-årige mandlige bilist ind i et træ, og han blev anholdt. Han kom umiddelbart ikke noget til i sammenstødet med træet.

Manden er lokal med bopæl i Ålsgårde.

- Han er sigtet for kørsel uden føreret, sigtet for spritutskørsel, og sigtet for at have forvoldt fare for andres liv og førlighed, siger vagtchefen. 

Politiet fortæller, at udåndingsprøver fra ulykkestedet viste en promille på noget over det tilladte. Dette skal dog bekræftes af en blodprøve.

Lørdag klokken 11 bliver manden ifølge Ritzau fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Lyngby, hvor en anklager vil kræve ham varetægtsfængslet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

klam fyr

Politiet efterlyser mand, der holdt kvinde fast - havde muligvis seksuelt motiv

Knivstikkeri ved Fields3

playMuligt knivstikkeri i Field's - her bliver 16-årig med kniv anholdt

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere