Vanvidsbilist jagtede vejarbejder

Et sandt drama udspillede sig i Helsingør onsdag morgen, da en vejarbejder nær var blevet kørt ned.

Siden 2014 har prisen på fartbøder ved vejarbejde været dobbelt så høj som på andre strækninger, og det er der en god grund til.

Nemlig vejarbejdernes sikkerhed.

Men det valgte føreren af en personbil tilsyneladende at ignorere, da han kørte "meget hurtigt og tæt forbi en vejarbejder" onsdag morgen.

Episoden, der fandt sted på Borgm. P. Christ. Vej ved Hovmarken, fik vejarbejderen til at råbe efter bilens fører, hvorefter føreren råbte noget tilbage, skriver Nordsjællands Politi i deres døgnrapport.

Striden mellem de to parter sluttede dog ikke her.

For kort tid efter vendte bilen ifølge anmeldelsen retur, og nu havde føreren fået selskab af en passager.

Sigtet og løsladt

Denne gang kørte bilen direkte mod vejarbejderen i høj fart. Vejarbejderen følte sig ifølge anmeldelsen nødsaget til at holde en hammer op foran sig, hvilket resulterede i, at bilens sidespejl blev ramt af denne og faldt af.

Herefter sluttede den dramatiske episode, som efterfølgende blev anmeldt klokken 09.56 til Nordsjællands Politi, der stadig efterforsker sagen.

Onsdag eftermiddag blev føreren og passageren anholdt af politiet på baggrund af vidneudsagn. Der er tale om to mænd fra Helsingør på henholdsvis 28 og 47 år.

De er begge sigtet for at have forvoldt fare for andres liv og førlighed. De blev løsladt "til gaden" efter endt afhøring, oplyser Nordsjællands Politi.