Unge om borgmesters "løftede pegefinger": - Tonen er lidt grov

Hamrende uansvarligt - sådan lyder det nu fra borgmesteren i Helsingør efter høj smitte og festende unge. De unge mener, tonen mod dem er for grov.

Ærgerlig, skuffet og hamrende uansvarligt - sådan står der blandt andet i et opslag på Facebook skrevet af den konservative borgmester i Helsingør. 

Hun frygter en ny nedlukning af Egebæksvang Sogn på grund af høj smitte blandt de unge i Espergærde.

- Situationen er jo dybt alvorlig, siger Benedikte Kiær, borgmester (K) i Helsingør Kommune til TV 2 Lorry. 

Ifølge borgmesteren er hovedårsagen til de mange smittede i Espergærde en høj smitte blandt de unge fra 15 til 21 år - og i opslaget fremhæves de unge på Espergærde Gymnasium & HF.

quote Det er en lidt grov tone, som jeg ikke mener, gavner det fællesskab, der skal til for at nedbringe smittetrykket.

Maria Søeballe Hilsted, 2. G og næstformand i elevrådet på Espergærde Gymnasium & HF

Det er meldinger om flere fester blandt unge, som politiet har lukket i den seneste tid - hvor forsamlingsforbuddet er overskredet, der skuffer og ærgrer borgmesteren.

- 44 unge mennesker havde en rigtig god fest, som politiet så lukkede, og det er rigtig uansvarligt i den tid, vi er i, siger Benedikte Kiær. 

Kede af tonen

På Espergærde Gymnasium & HF er elevrådet ærgerlige over at få ødelægger det for mange, men de er kede af tonen i opslaget.

- Det er en lidt grov tone, som jeg ikke mener gavner det fællesskab, der skal til for at nedbringe smittetrykket, siger Maria Søeballe Hilsted, 2. G og næstformand i elevrådet på Espergærde Gymnasium & HF.

Det samme mener elevrådsformanden.

- Der er nogle værdiladede ord i det, der står på Facebook. Jeg synes, det er ærgerligt, fordi det lyder som om, vi unge ikke kan finde ud af det, og er ligeglade med det, men det er helt forkert, siger Kristina Klink Heilmann, elevrådsformand og elev i 3.G. 

- Er det ikke et lidt for hårdt opslag?

- Nej, jeg refererer især til de 44 unge, som har været til en fest, som blev lukket af politiet, samt alle dem, som har holdt fester i weekenden eller i påsken. Der er rigtig mange unge, som har forstået budskabet, siger Benedikte Kiær, borgmester (K) til TV 2 Lorry. 

Automatisk nedlukning: To skoler vil lukke

Stiger smitten yderligere, så vil det lukke Egebæksvang Sogn - ifølge den nye aftale om automatiske nedlukninger. Nedlukning af skoler og fritids- og kulturaktiviteter sker, når tre kriterier er opfyldt. Hvis det sker får det konsekvenser.

- Det vil betyde, at der er to skoler fra 0. til 6. klasse, som skal lukke. Det er jo helt absurd, at de skal betale for, at nogle unge mennesker - det er jo ikke alle, men nogle få - som ikke har forstået budskabet, siger Benedikte Kiær. 

quote Situationen er jo dybt alvorlig.

Benedikte Kiær, borgmester (K) i Helsingør Kommune

De to skoler, der står til at skulle lukke, hvis smitten stiger, er Espergærde Skole på Stokholmsvej og Snekkersten Skole på Klostermosevej. Får sognet et påbud, så kan de først åbne igen efter syv dage, hvor de ikke ligger over grænsen på de tre kriterier. 

De tre kriterier, der kan lukke et sogn ned:

  • Et incidenstal på over 400 smittede pr. 100.000 indbyggere - Her ligger Egebæksvang Sogn på 403


  • Mindst 20 nye smittede - Her ligger Egebæksvang Sogn på 19


  • En positivprocent på 2 - Her ligger Egebæksvang Sogn på 1,9

Bank smitten ned i fællesskab

Helsingør kommune og Espergærde Gymnasium & HF har også sendt information ud til forældrene vedrørende restriktioner og bedt dem være med til at hjælpe de unge med at overholde dem. 

På gymnasiet bliver alle testet to gange om ugen, der er ansat coronavagter, og så har rektor i dag holdt virtuel morgensamling.

- Jeg har sagt til dem, at jeg er utrolig glad for at opleve, hvordan de er i stand til at overholde restriktionerne heroppe på skolen. Kunne I ikke gøre det samme i fritiden. Hjælp hinanden med at overholde dem - også i fritiden - så vi hurtigt kan komme tilbage til et almindeligt samfund igen, siger Henrik Boberg Bæch, rektor på Espergærde Gymnasium & HF til TV 2 Lorry.

quote Vi snakker om, at vi må bide i det sure æble, stramme ballerne og så prøve at overleve de sidste måneder med coronarestriktioner.

Maria Søeballe Hilsted, 2. G og næstformand i elevrådet på Espergærde Gymnasium & HF

Trods uenighed om tonen mod de unge, så håber alle parter, at festerne holdes i skak så smitten bankes ned i fællesskab.

- Jeg håber, at de lige stopper op og tænker, ej det var måske ikke så smart, siger Benedikte Kiær. 

Gymnasieeleverne taler også med hinanden om, at det er hårdt lige nu, men at der lige om lidt forhåbentlig er bedre tider. 

- Lige om lidt er det sommer, og så kan vi forhåbentlig komme ud og komme til nogle fester. Vi snakker om, at vi må bide i det sure æble, stramme ballerne og så prøve at overleve de sidste måneder med coronarestriktioner, siger Maria Søeballe Hilsted til TV 2 Lorry. 



Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik