Kommune bygger ny svømmehal lige ved siden af gammel

Et flertal i byrådet i Helsingør Kommune vedtager budget, der blandt andet sætter gang i byggeriet af en ny svømmehal i byen og sikrer minimumsnormeringer.

Helsingør får endnu en svømmehal, mens der er minimumsnormeringer på vej til daginstitutionerne.

Kommunen har afsat 88 millioner kroner til byggeriet af en ny svømmehal lige ved siden af den nuværende svømmehal på Borgmester P. Christensvej.

Det fremgår af en budgetaftale, som et flertal i byrådet stemte igennem mandag aften, skriver Helsingør Kommune på sin hjemmeside.

- I forlængelse af den foranalyse, der blev igangsat i budget 2019, er der i budgettet afsat 88 millioner kroner til etablering af en ny svømmehal beliggende ved siden af den nuværende. Svømmehallen anlægges fra 2021-2023, skriver parterne bag budgetaftalen.

Derudover stadfæster kommunen beslutningen om at indføre minimumsnormeringer i daginstitutionerne, som skal indfases inden 2022. Normeringerne indebærer tre børn per voksen i vuggestuen, og seks børn per voksen i børnehaven.

Helsingør Kommune er den første i landet til at vedtage minimumsnormeringer.

Bag aftalen står SF, Venstre, De Radikale, Konservative, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet. Enhedslisten og Lokaldemokraterne står uden for budgetaftalen.

Der skal bruges 88 millioner på den nye svømmehal, mens den nuværende fra 1978 skal renoveres for omkring 20 millioner.
Der skal bruges 88 millioner på den nye svømmehal, mens den nuværende fra 1978 skal renoveres for omkring 20 millioner.
Foto: Helsingør Kommune

Foretager besparelser på flere områder

Budgetaftalen er dog ikke en ren gavebod for kommunens borgere.

For selvom kommunen har penge til rådighed til anlægsprojekter som svømmehallen, så er andre dele af den kommunale økonomi presset. I budgetaftalen kan man således læse, at kommunen er ”udfordret på økonomien”.

Ifølge kommunen er det især ekstra udgifter på det specialiserede socialområde for både børn og voksne, mens kommunens demografiske udvikling på ældreområdet også har bragt økonomien i stormvejr.

Derfor har partierne vedtaget en række nødvendige besparelser og omprioriteringer for at sikre et ”budget i balance”, som parterne bag forliget udtrykker det.

- Alle områder har bidraget til at sikre budget i balance ligesom, der vil blive foretage en reduktion i administrationen. De økonomiske tiltag har ført økonomien tilbage på sporet med budget i balance og markant kasseopbygning i 2020, hvor aftaleparterne er enige om fortsat at have fokus på kasseopbygning de kommende år, står der i forligsteksten.

I selve teksten er det dog noget uklart, hvordan og hvilke besparelser, der skal implementeres, men et dyk ned i bilagsteksterne, viser blandt andet, at kommunen nedprioriterer forskellige velfærdsområder.

Der spares for eksempel 900.000 kroner på en indsats mod ensomhed blandt ældre, mens indsatsen ”en værdig død” også sløjfes.

Helsingør Kommune understreger dog over for TV 2 Lorry, at besparelserne på ældreområdet ikke har været med til at finansiere svømmehal, da pengene kommer fra to forskellige kasser.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik