Tirsdag genåbnede mindre shoppingcentre: "Det har bestemt været en meget hård tid"

Efter flere måneders nedlukning kan shoppingcentre på under 15.000 kvadratmeter endelig åbne igen.

Nederst kan du se, hvilke centre der åbner i TV 2 Lorrys sendeområde

Butikkerne i Helsingørs gågade er allerede åbnet, og noget, der minder om det liv, borgerne i havnebyen havde før corona, er begyndt at udspille sig i gaden med de mange butikker.

Men for enden af den velbesøgte gågade ligger Helsingør Bycenter som en tung og lukket betonklods, der indtil nu kun har fået lov at fungere som livløst parkeringshus - dog med Føtex og Matas åbne.

quote Det har bestemt været en meget, meget hård tid, og der har også været rigtig mange ansatte, der har været utroligt bange for deres job

Vibeke Qvist, Helsingør Bycenter

Endelig har Helsingørs center dog fået lov til at åbne alle butikker og igen folde sig ud som shoppingcenter.

Det skyldes, at myndighederne har givet shoppingcentre på under 15.000 kvadratmeter lov at åbne tirsdag den 13. april.

- Det betyder rigtig meget. Fire måneder er enormt lang tid at have lukket, men vi glæder os både til at se kunderne og vores ansatte igen, siger Vibeke Qvist, der er Center Manager i Helsingør Bycenter:

- Alle er så forventningsfulde. Det er jo vores hverdag at drive og arbejde i centret, og jeg tror, at rigtig mange har fundet ud af i den her tid, hvor meget vi elsker vores hverdag. Nu kommer der håb og optimisme - for nu er vi ved at være 'at the end of the tunnel'.

Meget hård tid

Vibeke Qvist forklarer, at butikkernes ansatte har haft usædvanligt travlt med at gøre klar til at åbne igen.

Julevarerne har nemlig stået præcist som de blev efterladt, da landet igen lukkede ned, og de ansatte blev sendt hjem med besked om ikke at møde op på arbejde.

- Jeg kan sige dig, butikkerne har haft travlt, de har vasket vinduer, ryddet op, pakket varer væk, der ikke er aktuelle længere. Det er jo hele julehandlen, der har stået. Det har været noget af en omgang, siger hun.

Flere kunder besøgte Helsingør Bycenter allerede kort før, de igen havde åbnet centret.
Flere kunder besøgte Helsingør Bycenter allerede kort før, de igen havde åbnet centret.
Foto: Helsingør Bycenter

De sidste par måneder har for mange erhvervsdrivende været forbundet med enormt stor usikkerhed, og det samme gælder butikkerne i Helsingør Bycenter, fortæller centermanageren.

- Det har bestemt været en meget meget hård tid, og der har også været rigtig mange ansatte, der har været utroligt bange for deres job. Jeg vil i hvert fald sige, at vi har haft lange snakke om, hvad vi kan gøre, for at vi alle kommer så godt igennem som muligt, for det er en fælles interesse, at vi åbner.

Det er endnu for tidligt at sige, om nogle af butikkerne i centret må bukke under som følge af pandemien, understreger hun:

- Det er sådan, at virkeligheden jo ikke er gjort op endnu, og det er rigtig mange af butikkerne og kæderne, der er heldige at have fået hjælpepakke, men det er ikke alle dem, der er udbetalt endnu, så regningerne er ikke gjort op, og vil vi først se konsekvenserne over en længere periode, siger Vibeke Qvist.

Vibeke Qvist forventer ikke, at centret ligefrem bliver væltet af gæster på åbningsdagen, men man har da vedtaget længere åbningstider.

Det er som nævnt ikke alle shoppingcentre, der har fået lov at åbne tirsdag. De centre, der er større end 15.000 kvadratmeter, må vente til tirsdag den 21. april med at åbne for kunder.

Disse centre har meddelt, at de åbner tirsdag den 13. april

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Coronavirus grafik

playNyeste coronatal: Så mange er smittede, indlagt og døde med coronavirus i Danmark og din kommune

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

hurtigtest lyntest kviktest næsepodning

Nu kan du springe et trin over: Ny app skal gøre det lettere at kvikteste

20210125-114354-L-1920x1246we

playHøje smittetal tvinger Hørsholm til at lukke erhvervslivet igen

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere