Skoleleder sender store elever hjem som den eneste skole i kommunen

På Hellebækskolen i Helsingør har skolelederen besluttet, at eleverne i 7. til 9. klasse skal have fjernundervisning fra mandag morgen, selv om det ikke er et krav - og initiativet møder opbakning fra skolechefen i kommunen.

Partiernes sundhedsordførere mødtes søndag til orienteringsmøde på Christiansborg, ovenpå de seneste dages foruroligende høje antal corona-smittede, hvor især flere kommuner i hovedstadsområdet er hårdt ramt

Det er særligt blandt de unge, at smitten spreder sig, og af den grund har Dansk Folkeparti, Enhedslisten og SF foreslået, at børn i de ældste klasser i folkeskolen sendes hjem.

Netop den mulighed har Hellebækskolen i Helsingør benyttet sig af. Helsingør Kommune er kommet på listen over de nu i alt 18 hovedstadskommuner med skærpede restriktioner, men selvom det ikke er et krav fra kommunens side, har skoleleder Thomas Horn alligevel besluttet nogle mere vidtgående restriktioner.

quote Det er ret svært at få vores store elever til at holde afstand og ikke være sammen i frikvartererne

Thomas Horn, skoleleder på Hellebækskole i Helsingør

På Hellebækskolen er eleverne fra 7. til 9. klasse således sendt hjem til fjernundervisning fra mandag morgen og frem til 2. januar, selvom der ikke har været noget stort udbrud af corona bortset fra enkelte smittede.

- Der skal stoppes smittekæder, og de skal stoppes nu. Og det har vi taget på os som skole, og vi er nødt til at lytte efter, og det er derfor, vi gør det, siger Thomas Horn til TV 2 Lorry.

Eneste skole i kommunen, der sender elever hjem

Hellebækskolen er dog den eneste skole i Helsingør som sender de ældste elever hjem. Et initiativ der i øvrigt møder opbakning fra skolechef i Helsingør kommune, Rikke Reiter.

- Det er ret svært at få vores store elever til at holde afstand og ikke være sammen i frikvartererne. Det er med baggrund i en omsorg til, hvordan vi får stoppet eventuelle smittekæder, uddyber skoleleder Thomas Horn.

Har du fået nogle negative henvendelser fra forældre vedrørende beslutningen?

- Det har jeg ikke fået endnu, men jeg kender mine forældre, og jeg ved, at der er mange holdninger. Jeg er helt sikker på, at nogle synes at det skulle være gjort for lang tid siden, og andre synes det er helt skørt.

Overvejer fjernundervisning på Frederiksberg

På Frederiksberg har kommunen arbejdet på højtryk siden tirsdag med at få indarbejdet de særlige restriktive retningslinjer, om at holde afstand og være færre mennesker samlet, som gælder kommunens skoler, uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser.

- Der, hvor vi ser en rigtig stor udfordring, det er blandt de 15 til 25-årige. Det er i udskolingen blandt andet. Derfor er opfordringen også; lad jer nu teste inden jul, det er den bedste opfordring man kan give, siger Frederiksbergs borgmester Simon Aggesen (K) til TV 2 Lorry.

De nye restriktioner, der er meldt ud for hovedstadskommunerne, ligger i den bløde ende, hvor de fleste restriktioner blot er henstillinger om mere afstand og færre personer samlet.

Og de restriktioner følger man i Frederiksberg Kommune. Borgmester Simon Aggesen venter dog på udmeldinger fra myndighederne før han vil hjemsende de ældste klasser i folkeskolen.

- Det er klart, at fortsætter det sådan her, så tænker jeg, det giver anledning til, at man fra myndighedernes side overvejer, om der skal gøres yderligere, og at man nok også - mens vi står og taler - er i gang med at overveje præcis det samme, siger Simon Aggesen.