Rederidirektør glæder sig over hjælpepakker i 11. time: Kassen er tom!

Der er ingen penge tilbage på kistebunden hos Sundbusserne, der har haft stilleliggende færger siden 21. oktober.

På færgelejet i Helsingør ligger Sundbussernes tre færger fortsat stavnsbundne til kaj.

Normalvis sejler de mellem Helsingør og Helsingborg i Sverige, men de har ikke været ude at sejle siden den 21. oktober, for der er ingen turister til at sejle i dem.

Og det gør ondt, lyder det fra Sundbussernes direktør. Så ondt, at færgeselskabet nu er alvorligt konkurstruet.

- Kassen er tom. Vi er simpelthen nødt til at få nogle penge ind igen, ellers kan vi ikke eksistere mere, siger direktøren for Sundbusserne, Hans Froholdt, til TV 2 Lorry.

Derfor glæder han sig over, at rederiet nu ikke bare kan se frem til lønkompensation, men også kompensation for udgifter til driften, så de reelt kan lægge virksomheden i dvale, indtil tiderne bliver bedre.

Torsdag aften blev regeringen og et flertal af Folketingets partier enige om en hjælpepakke, som kompenserer virksomhederne med faste udgifter til driften.

Dermed er rederiet Sundbusserne berettiget til to hjælpepakker, og det glæder direktøren sig over.

- Al den støtte, vi kan få, vil hjælpe os med ikke at gå konkurs. Så hvis jeg skal tage den positive hat på, så hjælper det. Jeg er meget glad for det, der er sket nu, siger Hans Froholdt.

Få ansatte tilbage

Rederiet er én af de virksomheder, som ikke har meget glæde af regeringens nye lønkompensation for ansatte - for der er ikke særlig mange ansatte tilbage.

Inden coronavirus' indtog var der 20 helårsansatte i rederiet, men nu regner Hans Froholdt med at have blot fem medarbejdere tilbage den 1. januar.

Nu håber rederiet, som så mange andre, at pandemien snart forsvinder, så færgerne igen kan sejle glade turister mellem Helsingør og Helsingborg.

Sundbussernes færger lægger til kaj i Helsingør, og der risikerer de at forblive, hvis ikke rederiet får hjælp.
Sundbussernes færger lægger til kaj i Helsingør, og der risikerer de at forblive, hvis ikke rederiet får hjælp.
Foto: Leif Danielsen/TV 2 Lorry

Genåbner først ved grænseåbning

Men det sker først, når grænserne igen åbner – og de har været lukket længe.

- Vi blev de facto lukket ned den 21. oktober, da man valgte at lukke grænserne igen. Derfor håber vi også på, at man kan vil se lidt længere tilbage end til 9. december, som der er lagt op til nu, når man skal opgøre kompensationen.

- Så længe grænserne er lukkede, har vi lukket – men det er flot og fantastisk, at man overhovedet kan få noget hjælp. Vi bruger alle kræfter på at finde ud af, hvordan vi kommer igennem det her. Det skal gå, lyder det fra direktøren.

Men de her hjælpepakker – redder de jer fra konkurs?

- I første omgang giver det os hvert fald januar med også. Så skal vi finde ud af, hvad vi så gør, siger Hans Froholdt.

Sundbusserne har eksisteret i mere end 60 år.

TV 2 Lorry bragte torsdag et indslag om Sundbusserne - her var hjælpepakken om kompensation til driften endnu ikke vedtaget. Derfor har TV 2 Lorry i denne artikel interviewet Hans Froholdt igen og forholdt ham de nye oplysninger. Se indslaget fra torsdag herunder:

Selv den smukke udsigt til Kronborg i Helsingør ændrer ikke på at flere virksomheder i kommunen for alvor er udfordret af Coronaen. I dag melder Sundbusserne, "at løbet er kørt for dem og regeringens hjælp er for sent"

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik