Politiet revser 53-årig i Audi efter vanvidskørsel: Søger nu vidner

Nordsjællands Politi vil især gerne tale med nogle unge mennesker, der kan have set en koksgrå Audi Avant fræse forbi på Kronborgvej i Helsingør 7. december omkring 01.35. 

Politiet beder nu borgerne om hjælp i en sag om vanvidskørsel i Helsingør. 

En 53-årig mand nåede den 7. december at udsætte en større mængde personer for fare, inden han kørte galt og blev anholdt.

Nordsjællands Politi jagtede manden gennem Helsingør og opland og vil nu meget gerne i kontakt med borgere, der kan have set den hensynsløse kørsel.

Det oplyser efterforskningsleder, politikommissær Jakob Rahbek, i en pressemeddelelse. 

- Selv om vi selv bevidnede bilistens kørsel under eftersættelsen, vil vi gerne styrke sagen imod ham, idet der var tale om fuldstændig hensynsløs og uacceptabel kørsel, som forvoldte fare for andres liv og førlighed. Derfor vil vi gerne i kontakt med personer, som var enten vidner til kørslen eller selv var nødt til at undvige for ikke at blive påkørt af bilen, siger Jakob Rahbek.

Vanvidsbilistens rute på baggrund af politiets oplysninger i pressemeddelelsen: 

Vild jagt

Den voldsomme episode begyndte, da en patruljevogn lørdag den 7. december klokken 01.25 bad den 53-årige mand, der var kørende i en koksgrå Audi Avant stationcar, om at stoppe bilen på Kongevejen. 

Men det ville han ikke. I stedet begav den 53-årige sig ud i et voldsomt undvielsesridt i forsøget på at undslippe den jagtende patruljebil. 

Den 53-årige kørte i sydlig retning på Kongevejen og fortsatte gennem Gurre, Nygaard, Skibstrup, Saunte og videre ad Nrd. Strandvej. Her bemærkede patruljen, at flere modkørende bilister måtte undvige for ikke at køre frontalt sammen med Audien.  

Vanvidskørslen fik en brat afslutningi krydset ved Kronborgvej og Sct. Anna Gade, da den 53-årige fører kørte galt klokken 01.35. 

Her blev han straks anholdt og bedt om at puste i et alkometer. Prøven viste, “at manden formentlig havde kørt bil med en alkoholpromille over det tilladte, hvilket han også blev sigtet for, og dette var muligvis grunden til, at han ikke ønskede at stoppe ved politiets henvendelse,” skriver Nordsjællands Politi pressemeddelelsen. 

Søger gruppe af unge mennesker

Den 53-årige blev lørdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet frem til den 19. december 2019. 

- Med varetægtsfængslingen har vi fået tid til at arbejde videre med efterforskningen af sagen, og selv om vi allerede har talt med enkelte vidner, vil vi gerne i kontakt med flere. Blandt andet vil vi gerne høre fra nogle unge mennesker, som kom gående på fortovet på Kronborgvej, kort inden bilen forulykkede, slutter politikommissær Jakob Rahbek.

Borgere, der var vidner til vanvidskørslen, kan kontakte Nordsjællands Politi på telefon 114. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi og beredskab ved gård

Politi og helikopter rykker ud til alvorlig ulykke på gård

Hærværk mod FCK-bus

FCK-bus overhældt med gul og blå maling kort før storkamp

Politibil 112

Politi sigter 40 personer for at overtræde forsamlingsforbud

politi undersøger skyderi i ishøj

Politi undersøger muligt skyderi ved haveforening

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere