Plejehjemsbyggeri ramt af konkurs

Byggeriet af et nyt plejehjem med 51 boliger i Hornbæk er gået i stå, få måneder før det skulle stå færdigt.

Beboerne og de ansatte på plejehjemmet kan ikke få svar på, hvor længe de kommer til at vente. Arkivfoto. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Selvom tiden i forvejen er knap, når man er gammel og bor på et plejehjem – så må beboerne på plejehjemmet Bøgehøjgård i Hornbæk væbne sig med yderligere tålmodighed på at flytte ind i et spritnyt plejehjem.

Beboerne skulle om nogle få måneder flytte ind i det det nye Hornbækhave, som er afløseren til deres nuværende plejehjem.

Læs også Plejehjemsbeboere udgør en tredjedel af alle coronadødsfald i Danmark

Men entreprenøren Anker Hansen & Co. A/S, som bygger det nye plejehjem, er gået konkurs, og det sætter nu en midlertidig stopper for byggeriet på Halfdan Rasmussens Vej i Hornbæk, oplyser Helsingør Kommune.

- Det er en utrolig ærgerlig situation. Vi har i mange år arbejdet på at skabe et nyt plejehjem i Hornbæk - og nu, få måneder før det skulle stå færdig, oplever vi en konkurs hos entreprenøren, siger Stella Hansen, der er direktør i Helsingør Kommune, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under billedet.

Udvendigt er bebyggelsen næsten færdig, mens den indvendige færdiggørelse og haveanlægget mangler. Foto: Helsingør Kommune

Ukendt tidshorisont

Udvendigt er bebyggelsen næsten færdig, mens den indvendige færdiggørelse og haveanlægget mangler.

Læs også Carsten blev træt af at vinke til sin bror på plejehjem - så lejede han en kran

Helsingør Kommune og OK-Fonden arbejder i øjeblikket tæt sammen om at sikre, at byggeriet kommer i mål, så beboere og personale kan flytte ind i de nye omgivelser med mindst mulig forsinkelse.

- Det er endnu for tidligt at sige noget om, hvor længe beoerne og de ansatte på Bøgehøjgård kommer til at vente. Der bliver nu udpeget en bobestyrer for konkursboet, som indleder forhandlinger med bygherrerne om færdiggørelse af byggeriet, siger projektchef i OK-Fonden, Lennon Andersen, i pressemeddelelsen.

Fakta om plejehjemsbyggeriet

 • Helsingør Kommune er bygherre og ejer af servicedelen.
   
 • Den selvejende almene OK-ældreboliginstitution i Hornbæk er bygherre og ejer af boligdelen.
   
 • OK-Fonden er driftsherre og byggeforretningsfører.
   
 • JJW Arkitekter A/S er totalrådgiver, med ingeniørfirmaerne Danakon A/S og Gert Carstensen A/S som underrådgivere
   
 • Plejehjemmet er på i alt 5.559 kvadratmeter og skal rumme 51 nye boliger

 

Kilde: Helsingør KommuneTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik