Jubler over ny uddannelse: "Vi mangler i den grad medarbejdere på området"

Helsingør Kommune og sosu-skolen SOSU H's beslutning om at oprette en social- og sundhedshjælperuddannelsen vækker glæde i Helsingør.

Hvis du vil være social- og sundhedshjælper, er der nu mulighed for at tage både grundforløbet og resten af uddannelsen i Helsingør.

Aftalen mellem Helsingør Kommune og sosu-skolen SOSU H betyder, at nye nordsjællandske sosu-elever nu kan vælge, om de vil tage deres uddannelse i Helsingør eller Hillerød.

Det glæder både kommunens konservative borgmester og en af de studerende.

- Både fordi vi i den grad mangler medarbejdere inden for området, men også fordi det giver flere muligheder for, at de unge mennesker, der vokser op i området, kan blive her og tage en uddannelse, siger Benedikte Kiær, der er borgmester i Helsingør (Kons.)

- Det er vigtigt, fordi jeg har en familie derhjemme. Det er rart ikke at skulle bruge al min tid på transport frem og tilbage, siger sosu-elev Camilla Søderkvist Trebbien, der går på grundforløbet.

Hæver kommunens uddannelsesniveau

Ifølge borgmesteren er der gode chancer for, at den nye uddannelse kan være med til at løfte hele uddannelsesniveauet i kommunen. Uddannelsen medfører også andre fordele.

Det kommer til at betyde mere attraktive studiemiljøer og forhåbentlig også flere sundhedsuddannede medarbejdere til vores plejesektor på længere sigt, siger Benedikte Kiær.

Det tager et år og syv måneder at gennemføre uddannelsen med skole og praktik. Det første hold, der får glæde af den nyoprettede uddannelse, begynder den 20. januar.

Forinden har eleverne allerede fundet elevansættelser i enten Helsingør, Fredensborg, Hørsholm eller Gribskov kommuner. Næste optagelsesrunde til social- og sundhedshjælperuddannelsen i Helsingør er i marts 2020.

Om social- og sundhedshjælperuddannelsen

  • Social- og sundhedsuddannelsen varer 1 år og 7 måneder, inklusiv Grundforløb 2 på 5 måneder.
  • Uddannelsen veksler mellem skole- og praktikophold, så man løbende anvender den lærte teori i praksis. Praktikopholdene foregår på en kommunes plejehjem eller hjemmepleje
  • Der er løn under hele social- og sundhedshjælper-uddannelsen.
  • Alle elever får en personlig uddannelsesplan, som tager hensyn til alder samt erfaringer med job og uddannelse
  • Som sosu-hjælper får du viden om og praktisk erfaring med professionel pleje og omsorg og praktisk hjælp til ældre, rehabilitering, demens, ergonomi (arbejdsstillinger) m.m. Typisk vil du også få efteruddannelse og viden om medicin og psykisk sygdom og kan læse videre til social- og sundhedsassistent og senere sygeplejerske, pædagog, socialrådgiver eller farmakonom.

    Oversigt

    Seneste nyt

      Overblik

      Overblik

    Oversigt

    Seneste nyt

      Overblik

      Overblik