Jubler over ny uddannelse: "Vi mangler i den grad medarbejdere på området"

Helsingør Kommune og sosu-skolen SOSU H's beslutning om at oprette en social- og sundhedshjælperuddannelsen vækker glæde i Helsingør.

Hvis du vil være social- og sundhedshjælper, er der nu mulighed for at tage både grundforløbet og resten af uddannelsen i Helsingør.

Aftalen mellem Helsingør Kommune og sosu-skolen SOSU H betyder, at nye nordsjællandske sosu-elever nu kan vælge, om de vil tage deres uddannelse i Helsingør eller Hillerød.

Det glæder både kommunens konservative borgmester og en af de studerende.

- Både fordi vi i den grad mangler medarbejdere inden for området, men også fordi det giver flere muligheder for, at de unge mennesker, der vokser op i området, kan blive her og tage en uddannelse, siger Benedikte Kiær, der er borgmester i Helsingør (Kons.)

- Det er vigtigt, fordi jeg har en familie derhjemme. Det er rart ikke at skulle bruge al min tid på transport frem og tilbage, siger sosu-elev Camilla Søderkvist Trebbien, der går på grundforløbet.

Hæver kommunens uddannelsesniveau

Ifølge borgmesteren er der gode chancer for, at den nye uddannelse kan være med til at løfte hele uddannelsesniveauet i kommunen. Uddannelsen medfører også andre fordele.

Det kommer til at betyde mere attraktive studiemiljøer og forhåbentlig også flere sundhedsuddannede medarbejdere til vores plejesektor på længere sigt, siger Benedikte Kiær.

Det tager et år og syv måneder at gennemføre uddannelsen med skole og praktik. Det første hold, der får glæde af den nyoprettede uddannelse, begynder den 20. januar.

Forinden har eleverne allerede fundet elevansættelser i enten Helsingør, Fredensborg, Hørsholm eller Gribskov kommuner. Næste optagelsesrunde til social- og sundhedshjælperuddannelsen i Helsingør er i marts 2020.

Om social- og sundhedshjælperuddannelsen

  Mest læst i dag

  Se flere

  Mest læst i dag

  Se flere

  Samfund

  Stevns Station

  141 år gammel togstation skal flyttes

  Jacob Gowland Jørgensen

  playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

  mændenes hjem

  Hjemløse sælger juletræer og får indtjeningen i egen lomme

  FÆRDIGT INDSLAG(3)

  playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

  Helsingør

  Forsiden lige nu

  Se flere

  På forsiden nu

  Se flere