Nordsjællandsk kommune blandt finalisterne til europæisk miljøpris

Helsingør Kommune er sammen med fire andre kommuner nu i finalen om at vinde europæisk miljøpris.

Der bliver gået den ekstra mil i Helsingør Kommune, når det gælder kampen for et bedre klima.

Og den mil betyder så meget, at den nordsjællandske kommune nu kan bryste sig af at være indstillet til en finaleplads om prisen European Green Leaf Award – en, som navnet antyder, europæisk miljøpris, der uddeles til den grønneste kommune i Europa.

Helsingør Kommune er blandt de i alt fem finale-kommuner eller -byer, der har mellem 20.000 og 100.000 indbyggere. Alle gør de en særlig indsats for klimaet og kan bruges som eksempler til at inspirere andre byer rundt i verden.

Fakta om European Green Leaf Award

Borgmester: Aktiv klimapolitik har givet resultater

Med andre ord vækker Helsingør opsigt ude i den store verden – og det glæder borgmesteren.

- Jeg er meget glad for den anerkendelse, som kommunen allerede nu har fået ved at blive udvalgt til finalen. Vi har i årevis ført en aktiv klimapolitik, som har givet resultater, og jeg er stolt over, at vores samarbejde med borgerne og private virksomheder om grønne løsninger kan vise vejen for andre byer og kommuner i Danmark og udlandet, lyder det fra Benedikte Kiær (K) i en pressemeddelelse.

Finalisterne til European Green Leaf Award er blevet vurderet efter seks kriterier om klimaindsats, bæredygtig mobilitet, natur og biodiversitet, luftkvalitet og støj, affaldshåndtering og cirkulær økonomi samt vandkvalitet.

I indstillingen til finalen har Helsingør Kommune blandt andet fået ros for en klimaindsats, der inddrager borgerne og en bæredygtig offentlig transport.

- Alene inden for det seneste år har Helsingør Kommune vedtaget en cyklistplan, en biodiversitetsplan og en plan for klima og bæredygtighed. Sammen med vores mange konkrete tiltag har det helst sikkert været medvirkende til at give en placering i den europæiske Green Leaf Award-finale, siger Christian Holm Donatzky, som er formand for kommunens By-, Plan- og Miljøudvalg.

Udvalgte fakta om Helsingør Kommunes klimaindsats

Penge at spare ved energitjek for boligejere

Et af de konkrete tiltag, kommunen har iværksat, er et tilbud om energitjek til kommunens boligejere. Ved et energitjek gennemgås boligen med en energirådgiver, som giver anbefalinger til energibesparende forbedringer som for eksempel at udskifte vinduer, isolere loft og vægge, eller udskifte oliefyret med en varmeløsning, der kører på vedvarende energikilder.

- I 2019 blev der gennemført 85 energitjek, mens der i år indtil nu er bestilt 76 energitjek, som er i fuld gang med at blive udført, udtaler Karen Marie Pagh Nielsen, chefkonsulent i Klimasekretariatet i Helsingør Kommune.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

Alba Hunde

Politiker raser over kommunens håndtering af hunde, der får stød på gadehjørner

20170831-133307-L-1920x1278we

Se kortet: Nu har 80 procent af frederiksbergenserne atter rent drikkevand

20170831-133307-L-1920x1278we

Nu har 75 procent af borgerne på Frederiksberg igen rent drikkevand

20180704-121453-A-1920x1263we

Se kortet: Nogle Frederiksberg-borgere kan igen drikke vandet

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere