Museum sætter “enestående dejlig” besøgsrekord: Derfor ærgrer direktøren sig alligevel

Danske ferierende strømmede til M/S Museet for Søfart i Helsingør - men manglende gæster fra udlandet sender museet på dyster kurs. 

Tælleapparaterne ved M/S Museet for Søfart har været på overarbejde den sidste måned. 

Således har museet i Helsingør sat besøgsrekord i juli måned. 27.186 gæster lagde vejen forbi - og juli 2020 er dermed måneden med flest besøgende nogensinde.

Til sammenligning var der i juli måned sidste år 15.000 gæster, oplyser direktør Ulla Tofte til TV 2 Lorry. 

- Det er skønt. Tallene er tre gange højere end vores mest optimistiske håb før sommerferien, siger Ulla Tofte til TV 2 Lorry. 

quote Det her er enestående dejligt, men desværre en parentes

Ulla Tofte, direktør på M/S Museet for Søfart

De seneste måneder har både været en tur i høj og stormfuld sø og givet vind i sejlene for museet i Helsingør - og også helt generelt for andre kulturinstitutioner landet over.

Coronakrisen betød lukkede døre og fyringer, mens dårligt vejr, den politiske aftale om halv pris på museer og begrænset rejselyst i juli har sendt danskere i hobetal til blandt andet M/S Museet for Søfart. 

Artiklen fortsætter efter faktaboksen...

Besøgende i juli

Ikke plads

Museet har samtidig markedsført sig selv i hele hovedstadsområdet og husstandsomdelt reklamer for at lokke folk til, oplyser Ulla Tofte. 

Faktisk nåede museet dertil, at der simpelthen ikke var plads til alle. 

- Vi har næsten dagligt været nødt til at lukke dørene på grund af corona-restriktioner. Det har været mellem klokken 14 og 15, og så har vi bedt folk om at gå en tur på Kronborg eller ind i byen, mens de ventede, siger Ulla Tofte til TV 2 Lorry.

Trods den gode juli måned ser M/S Museet for Søfart nu atter ud til at sætte kurs mod usikkert farvand de næste måneder.

- Det her er enestående dejligt, men desværre en parentes. For hvis tendensen for juli måned fortsatte ville vi være være tilbage på niveau rent økonomisk. Men det forventer vi ikke. Når danskernes ferie er ovre, skulle de udenlandske turister rykke ind, men sådan bliver det ikke, siger Ulla Tofte. 

Tak til Mikkel Beha

Den gode juli måned gav dog også undervejs anledning til hovedbrud. Alle timelønnede og frivillige havde fået besked på, at de ikke skulle arbejde i juli. Men da køen af gæster meldte sig i Helsingør, skulle de pludselig kaldes ind igen, og vagtplanerne måtte lægges på ny. 

Artiklen fortsætter efter faktaboksen...

M/S Museet for Søfart

Midt i juli fik besøgstallet endnu mere medvind, da TV 2 sendte Kurs mod danske kyster med Mikkel Beha og familien. I første afsnit den 16. juli var de på besøg hos museet for blandt andet at besigtige udstillingen om Mikkel Behas far, søfareren Troels Kløvedal.

- Det kunne mærkes flere dage efter, og det var vi naturligvis meget glade for. 500.000 danskere så med, og det er en reklame, der er svær at betale, siger Ulla Tofte. 

Ud af de 27.186 gæster var mange førstegangsbesøgende, og cirka 17.000 var børn. Museet har gennemført publikumsundersøgelser i løbet af sommeren. De skal kaste lys over, hvorfor gæsterne har valgt at besøge netop M/S Museet for Søfart.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

def_thumb,50_percent

playOplev naturen: Lav vild mad med spiselige planter

Bjarne Reuter

Disse 10 modtager flest bibliotekspenge: Brønshøj-forfatter indtager førsteplads

20190718-201441-L-1920x1280we

Ny festival i København vil byde 30.000 gæster velkommen til sommer

Header sådan så din by ud for 100 år siden

Sådan så din by ud for 100 år siden – se den vilde forandring til i dag

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere