Millioner skal sikre færre unge kriminelle i Helsingør

Helsingør Kommune har halveret antallet af unge kriminelle siden 2011. Nu får kommunen næsten syv millioner til at styrke indsatsen yderligere.

- Jeg er ikke så naiv, at jeg tror, at vi kan stoppe al kriminalitet, men vi kan i den grad sørge for, at der ikke kommer nye til.

Sådan lyder det fra den socialdemokratiske formand for Børne- og Uddannelsesudvalget i Helsingør, Gitte Kondrup, efter kommunen har modtaget næsten syv millioner kroner til sin indsats mod kriminalitet blandt unge.

Med den nye pose penge kan kommunen hjælpe unge ud af en kriminel løbebane med hjælp fra hele den unges familie, forklarer Gitte Kondrup.

- Skulle der være en af de ældste søskende, der har nogle udfordringer, så kan vi både tage fat i den pågældende, forældrene og de mindre søskende, siger hun.

Udvalgsformand Gitte Kondrup er glad for, at kommunen nu kan gøre endnu mere for de unge, så de bliver på rette spor.

- Det synes jeg er ret vigtigt - både for den familie, det handler om, men også for hele fællesskabet i Helsingør Kommune, siger hun.

Antallet af unge kriminelle halveret på 10 år

I Helsingør Kommune har man i en årrække haft stort fokus på forebyggelse af kriminalitet blandt unge, og den indsats har givet pote. 

Antallet af unge kriminelle i kommunen er faldet med 50 procent siden 2011, og det er særligt på grund af ét bestemt initiativ.

Der er tale om initiativet SSP, der står for Skole, Social og Sundhed og Politi. Det er et samarbejde mellem Helsingør Kommune, Nordsjællands Politi og en lang række organisationer og foreninger.

- SSP gør et fantastisk stykke arbejde, siger Gitte Kondrup.

Formålet med initiativet er at nå ud til børn i en meget ung alder og forebygge, at de får et liv med større sociale vanskeligheder, kriminalitet eller misbrug.

- De forsøger at få fat i de unge så tidligt som overhovedet muligt, så det bliver en forebyggende indsats, i stedet for at vi skal have fat i dem, når først det er gået helt galt, siger Gitte Kondrup.

Hør mere om Helsingør Kommunes indsats mod ungdomskriminalitet i indslaget nedenfor.

Helsingør Kommune har modtaget syv millioner kroner af staten til at bekæmpe ungdomskriminalitet.