Lukas bygger båd om til mobilfrit åndehul for unge

02:26

Lukas Koch Nielsen er kun 19 år gammel.

Alligevel har han allerede oplevet, hvad det vil sige at gå ned med stress, at vælge den forkerte vej i livet og at være i sorg i en grad, han ikke kunne kapere den.

Og så er han bådejer.

Alle de ting hænger uløseligt sammen for ham. Og så har de bragt ham til det sted, han er i dag.

Da hans morfar, der havde sejlet hele sit liv, døde for tre år siden, oplevede Lukas at føle stress og sorg i en sådan grad, at han ikke længere kunne kapere det.

Og det var dér, hans liv tog en drejning.

En skibspræst tog nemlig Lukas med på vandet, hvor han oplevede en helt særlig fred og ro. Som faktisk virkede som terapi for ham.

Og som han nu håber at kunne give videre til andre unge mennesker ved at skabe et samlingssted for unge på det skib, ved navn Bente Irene, han netop har købt.

- Hun skal være et samlingssted for unge, som enten har det svært eller som ikke ved, hvad de vil. Så kan de komme herned, og så kan de få nogle færdigheder og måske blive inspireret til at vælge en maritim uddannelse og finde ud af, at det er deres vej i livet, fortæller han.

Bente Irene ligger i Helsingørs Kulturhavn og er for nuværende under en større restauration. Hun er formentligt på vandet igen om tre år.