LO-skolens første forstander får opkaldt vej efter sig

Erling Jensen, som ville være fyldt 100 år i dag, bliver fejret på dagen, hvor LO-skolens første forstander får en vej opkaldt efter sig.

Erling Jensen var første forstander på LO-skolen og får nu vej opkaldt efter sig. Foto: Mogens Ladegaard/Ritzau Scanpix

Fredag er en fejringens dag i Helsingør.

Det er nemlig dagen, hvor Konventum, som tidligere hed LO-skolen, fejrer 50-års jubilæum. Og så er det dagen, hvor skolens første forstander, Erling Jensen, får opkaldt den strækning, som leder op til skolen, efter sig.  

Det er også dagen, hvor Erling Jensen ville være fyldt 100 år.

  Foto: Google maps - Street View

Efter afsløringen af det nye vejnavn venter taler inden for på Konventum - anført af Helsingørs Pigegarde.

Taler, musik underholdning 

Både Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær, formanden for LO/FH i Danmark og Konventums bestyrelse, Lizette Risgaard, samt tidligere Statsminister Poul Nyrup Rasmussen vil være at finde på talerstolen. Det samme vil også Erling Jensens familie.

Dagen byder på musik, underholdning og lidt at spise og drikke.

Erling Jensen var initiativtager til Konventums placering i Helsingør, og han blev allerede fem år før den officielle indvielse af skolen i 1969 udpeget til stedets første forstander.

Cirka to senere i 1971 blev han ringet op af daværende statsminister, Jens Otto Krag, som gerne ville have ham med i sin regering.

Sideløbende var Erling Jensen Helsingør-kredsens folketingsmand, indtil han i 1987 trak sig tilbage.

Fakta om LO-skolen

 • I slutningen af 1950'erne besluttede Landsorganisationen LO, at der som suppelent til arbejderbevægelsens traditionelle arbejderhøjskoler, Rosklide Højskole og Esberg højskole skulle bygges en ny højskole i Helsingør.
   
 • I 1958 vandt den berømte arkitekt Jørn Utzon en arkitektkonkurrence, Han skulle bygge højskolen som et 16 etagers højhus, men i mellemtiden fik Jørn Utzon tilbudt at bygge operaen i Sidney, og han overlod det derfor til andre at gennemføre højskole-projektet.
   
 • I 1969 blev LO-skolen officielt indviet og har siden fungeret som arbejderbevægelsens uddannelsessted og konferencecenter.
   
 • Kulturarvstyrelsen fredede LO-skolens bygninger i 2011.
   
 • Skolen, som nu hedder Konventum, fungerer også som et hotel, som rummer 259 værelser.
Se mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik