Kommune udskyder forældrebetaling af pasningstilbud

For at tilgodese økonomisk pressede forældre udskyder Helsingør Kommune forældrebetalingen af SFO, daginstitutioner og klub.

Arkiv. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Selvom både dagsinstitutioner og skoler holder lukket i disse dage, skal forældre stadig betale for SFO, daginstitutioner og klub.

For nogle forældre er betalingen dog gået hen og blevet en større udfordring, da deres økonomiske fundament er blevet revet væk under dem som følge af coronakrisen.

Derfor har Helsingør Kommune nu valgt at udskyde den månedlige forældrebetaling til SFO, dagtilbud og klub. Dermed rykkes forældrebetalingen fra maj til juli måned, der normalt er betalingsfri i Helsingør Kommune.

Læs også Forældre efter forlænget skolenedlukning: Arbejdsgivere skal acceptere, at vi arbejder mindre

- Det er jo en svær tid for alle. Det er også en svær tid for børnefamilier i øjeblikket. Der er nogle, der er kommet i klemme. Nogle er freelancere eller iværksættere og har ikke fået penge på kontoen. Så i stedet for at have betalingsfri juli, så har vi det i maj, og så kan vi måske holde hånden under familierne, lyder det fra Benedikte Kjær (K), der er borgmester i Helsingør.

Den udskudte betaling skal give familierne et økonomisk forspring, så de kan nå at forbedre og få mere kontrol over deres økonomiske situation, lyder det fra Helsingørs borgmester.

Afventer officiel udmelding

Flere andre kommuner, TV 2 Lorry har været i kontakt med, er dog mere skeptiske overfor en udskydelse af betalingen. Blandt andet ser man i Gribskov og Halsnæs Kommune umiddelbart ingen grund til at følge i Helsingørs fodspor.

- Min grundlæggende holdning er, at det skal vi ikke. Men jeg skal ikke afvise, at man kan kigge på det, hvis der kommer et stort behov for det. Men lige nu er der ikke efterspørgsel på det, lyder det fra Steffen Jensen (S), der er borgmester i Halsnæs Kommune.      

Månedlige takster for dagtilbud, SFO og klub i Helsingør Kommune

- Integrerede daginstitutioner, 0-2 årige: 3.565 kr.

- Integrerede daginstitutioner, fra 3 år: 1.875 kr.

- Frokostordning i dagtilbud: 660 kr.

- SFO (0.-3. klasse): 1.655 kr.

- Klub (4.-6. klasse): 405 kr.

 

Kilde: Helsingør Kommune 

Det er bedre at vente og se på, om der kommer en officiel udmelding fra regeringens side, lyder det fra Steffen Jensen. Indtil videre har udmeldingen herfra været, at forældre skal betale for deres børns pasningsordninger, på trods af at de fleste børn befinder sig hjemme hos deres forældre.

- Min grundholdning er, at det er staten, der skal tage det ansvar og tage beslutningen for alle kommuner, lyder det fra Steffen Jensen.

Læs også Ny dille samler børn og forældre fra forskellige byer til bamsejagt

En lignende melding lyder også fra Fredensborg Kommune, som afventer en officiel udmelding.

Men i Helsingør ser man ingen grund til at hvile på laurbærerne og afvente beslutninger fra Christiansborg.

- Her og nu kan vi jo hjælpe nogle af de trængte familier, og det er værd at foretrække end at vente og se på, hvad der sker på Christiansborg, siger Benedikte Kjær. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik