Kantinemedarbejderen Beata er frivillig i hygiejnekorps: Børnene skal jo ikke smittes

40 medarbejdere i Helsingør Kommune har meldt sig som frivillige i et hygiejnekorps. Borgmesteren glæder sig over det lokale sammenhold. 

Kantinemedarbejderen Beata Hampton er klar med klud og sprit.

Hun har sammen med 40 andre ansatte i Helsingør Kommune meldt sig som frivillig i et såkaldt hygiejnekorps, der skal bekæmpe virusbakterier i forbindelse med, at kommunens dagtilbud og skoler i disse dage. 

Korpset består af medarbejdere, der er hjemsendt på grund coronakrisen. 

- Normalt arbejder jeg i kantinen som ernæringsassistent på Prøvestenen, og jeg er vant til at have at gøre med hygiejne på et højere niveau, fordi vi jo skal vaske hænder hele tiden, og hygiejne er vigtig, når man arbejder i køkkenet, siger Beata Hampton, som er rykket ud med rengøringsmidler til Børnehuset Kysten. 

Med myndighedernes retningslinjer for god hygiejne er Beate Hamptons arbejde i institutionen uhyre vigtig. 

- Jeg tørrer af på de her overflader, hvor der kan gemme sig bakterier, og børnene rører ved dem hele tiden. Og når de skal spise eller lege, skal man spritte det af bagefter, så de ikke bliver smittet. 

Lettere hverdag

Beata Hamptons arbejde gør, at de faste pædagoger kan koncentrere sig om at få børnene tilbage i den hverdag, de kendte før, siger Katrine Fischer, leder i Børnehuset Kysten.  

- Når hun hjælper os med at overholde hygiejneregler ved at aftørre overflader og vaske legetøj - som er noget, der fylder rigtig meget - så er det en rigtig stor hjælp. Det gør, at vi kan fokusere på vores opgave, som er at sikre en tryg hverdag for børnene, siger Katrine Fischer. 

Sådan er hygiejnekorpset sammensat

Beata Hamptons tilstedeværelse og arbejde glæder helt generelt de ansatte i Børnehuset Kysten.

Det er jo en kollega fra kommunen, og Beata er jo frivillig trådt ind i det her. Hun stiller spørgsmål, og det er bare gået rigtig godt. Ja, det har været nemt, siger lederen. 

Glad borgmester

Også Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær (K), er glad for den nye ordning

- Jeg oplever i det hele taget at der er et fantastisk sammenhold i kommunen. Både blandt borgerne som hjælper hinanden på kryds og tværs, men også i kommunens organisation. Hver gang der opstår en ny problemstilling, så er der nogen, der rækker hånden op og siger ”jamen den vil jeg gerne hjælpe med.” Det er fantastisk at opleve denne samarbejdsånd, siger borgmesteren. 

Helsingør Kommunes hygiejnekorps

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Borgmester, Hørsholm Kommune, Morten Slotved (Kons)

playBorgmester: "Vi er klar til genåbning"

20210205-103658-L-1920x1280we

Smitten i København bekymrer professor - kan ende med ny nedlukning

Sogne Corona

Overblik: Er dit sogn i fare for at blive lukket ned?

Brøndby har før høj coronasmitte.

playBrøndby ophæver lokale restriktioner

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere