Intetanende borgere ramt af hardball-kugler: Mand affyrede skud fra en sølvfarvet bil

Nordsjællands Politi modtog i løbet af torsdagen otte anmeldelser om skud med hardball-kugler flere steder i to nordsjællandske kommuner.

Op til flere personer blev ramt af hardball-kugler, da en endnu ukendt gerningsmand skød til måls efter dem i løbet af torsdag eftermiddag og aften.

Ifølge døgnrapporten fra Nordsjællands Politi er der kommet anmeldelser fra otte borgere i Helsingør og Humlebæk, som med al sandsynlighed er blevet tilfældigt udvalgt af skytten.

Ifølge flere af vidnerne blev skuddene affyret fra en større sølvgrå bil, og gerningsmanden beskrives som værende cirka 20 år, østeuropæisk af udseende, lys i huden, klippet skaldet i siderne og med kort mørkt hår på toppen af hovedet.

Gerningsmanden benyttede sig af et hardballvåben, som også kaldes for softgun. Det kan ligne et ægte våben, men den store forskel er, at de skyder med plastikkugler frem for rigtig ammunition.

Arkivfoto af en såkaldt softgun, der skyder med plastickugler. Pistolen ligner til forveksling et ægte våben.
Arkivfoto af en såkaldt softgun, der skyder med plastickugler. Pistolen ligner til forveksling et ægte våben.
Foto: Renaud Philippe / Panthermedia / Ritzau Scanpix

Kvinde skudt tre gange i bagdelen

De første mange tilfælde skete mellem klokken 16.20 og 17.50.

Her blev der skudt mod en 15-årig ung mand fra Snekkersten ved Vestervang Kirke, en 27-årig lokal mand på Gurrevej, mens en 72-årig mand, som beskar planter i sin forhave på Gurrevej også fik en salve.

Herefter fik politiet anmeldelse fra en 30-årig mand fra Helsingør, som forklarede, at der var blevet skudt hul i hans bagrude, da han kom kørende ved pantstationen på Prøvestensvej.

Herefter er gerningsmanden kørt mod Humlebæk i Fredensborg Kommune, hvor en 21-årig kvinde blev ramt på bagdelen af tre skud, da hun cyklede af Fredensborgvej, mens en 37-årig mand fra København blev beskudt, da han ventede på toget på Humlebæk Station.

Senere torsdag aften blev en 45-årig mand fra Humlebæk ramt på armen og ryggen af flere skud, da han gik ad Humlebæk Strandvej, ligesom en 15-årig ung mand fra Søborg blev beskudt flere gange fra en bil, der kørte rundt ved Snekkersten Havn.

Flere patruljer kørte rundt i anmeldelsesområderne for at finde den sølvfarvede bil og gerningsmanden, dog uden held, oplyser Nordsjællands Politi.