Ingen lønkompensation: Øresundsakvariet beder om donationer

Det statsejede Øresundsakvarie beder om økonomisk hjælp fra deres gæster, da det ikke har været muligt at få lønkompensation.

Øresundsakvariet i Helsingør melder sig i koret af akvarier og zoologiske anlæg, der er økonomisk pressede som følge af nedlukningen af Danmark.

Akvariet beder derfor deres følgere på Facebook om en donation, som kan hjælpe med at sikre anlæggets fremtidige overlevelse.

- Vi er 100 procent afhængige af, at der kommer nogle gæster, ellers har vi ikke nogen drift. Hvis ikke der er nogen gæster, der lægger penge, er der ingen dyrepassere til dyrene, siger akvariechef i Øresundsakvariet Jens Peder Jeppesen til TV 2 Lorry.

Ifølge ham har anlægget mistet lige godt en million kroner på de seneste to måneder. Det har medført, at akvariet har måttet skære i deres bemanding. 

- Det bliver en hård sommer for os, fordi vi ikke har råd til vores guider. Vi har en økonomi, der skal hænge sammen, og en del vi selv skal tjene, lyder det fra akvariechefen.

Senest har også Den Blå Planet i Kastrup bedt danskerne om at donere penge. På fem dage lykkedes det akvariet at samle 2,3 millioner kroner ind

Ingen lønkompensation

Selvom Øresundsakvariet er statsejet, skal anlægget stadig tjene deres egne penge. Hvis dette ikke kan lade sig gøre, kan Københavns Universitet, som akvariet hører under, i værste tilfælde vælge at lukke anlægget. 

- Vi er ikke reddet, bare fordi vi er statsejet. Vi skal tjene tre millioner kroner om året selv via billetindtægter, derfor er vi lige så hårdt ramt som andre, forklarer Jens Peder Jeppesen.

Netop på grund af at akvariet er statsejet, har det heller ikke været muligt at få lønkompensation til deres ansatte. Derfor beder Øresundsakvariet gæsterne om økonomisk hjælp. Og hjælpen kan komme i tre former.

Enten kan man donere via MobilePay, købe et årskort eller købe billet til sommerens forskellige safarier i akvariet.

Åbner i juni

Anlægget har tidligere været i økonomiske vanskeligheder, og her truede en lukning i 2017. Men staten kom akvariet til undsætning med et årligt tilskud på to millioner kroner frem til 2021.

Nu er det coronavirussen, der truer Øresundsakvariets økonomi. Ønsker man at hjælpe akvariet i den svære tid, kan der sendes penge til 187668 eller via deres hjemmeside.

Øresundsakvariet er en del af genåbningsplanens fase 3, som må åbne den 8. juni.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Coronatest

Restriktioner forlænget: Corona udskyder skoleåbning i Ishøj

80_percent

playRegion H. efter generalprøve på massevaccination: "Det er gået over al forventning"

vaccine

Danskere vaccineres efter først til mølle-system: - Det er et kapløb

Coronatest

Udbrud af sydafrikansk corona-variant i København: "Bliv testet i weekenden"

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere