Hundredvis af borgere støttede caféejer i fuldstændig stilhed

Hundredvis af lokale borgere i Helsingør troppede søndag aften op og deltog i et fakkeltog ved Sveasøjlen på havnepladsen for at vise støtte til Café Kagefryd og dennes ejer, Jette Stub.

På grund af sin støtte til krigsveteraner har hendes café af flere omgange været udsat for hærværk og er blevet oversmurt med ubehagelig graffiti.

- Jeg er fuldstændig overvældet og lykkelig indeni over den omsorg og støtte, der er blevet vist til mig og til veteranerne. Mit hjerte det brister fuldstændig. Det var så dejligt at opleve, siger Jette Stub til TV 2 Lorry dagen der på.

Fakkeltoget startede omkring klokken 18.30, og folkemængden gik igennem Helsingørs gader ledt an af formand for Veteransupport.dk, Lars Kongsted, samt borgmester i Helsingør Kommune, Benedikte Kiær (K).

Ifølge Jette Stub var det en meget lavmælt forsamling, og der var fuldstændig stille, da faklerne bevægede sig gennem byen.

- Det her handlede om fred, samfundssind og ro, siger Jette Stub.

Fakkeltoget sluttede ved Café Kagefryd, hvor der blev dannet en bue omkring Lars Kongsted, der sagde et par ord. Udover Benedikte Kiær var der blandt andet også politisk deltagelse af Pernille Vermund og Mette Thiesen fra Nye Borgerlige.

Fakkeloptog Helsingør
Foto: Pressefotos.dk

Optog ikke omfattede af forsamlingsforbud

Både Jette Stubs søn og svoger er veteraner - og det er blandt årsagerne til, at hun flere gange har lavet projekter i sin café til fordel for organisationen Veteransupport.

I december donerede hun fem kroner til organisationen for hver solgt julesnurre. Og senest har hun lavet en lignende donation i forbindelse med caféens salg af fastelavnsboller.

Jette Stub sammen med blandt andet borgmester i Helsingør Kommune, Benedikte Kiær (K).
Jette Stub sammen med blandt andet borgmester i Helsingør Kommune, Benedikte Kiær (K).
Foto: Local Eyes

Jette Stub er lykkelig over at være en del af et samfund, der støtter så godt op om hende, efter hun har været udsat for hærværk.

- Jeg er så rørt og taknemmelig. Jeg er tom for ord. Det var vanvittig fantastisk, siger hun.

Søndagens fakkeltog var anmeldt til politiet som en demonstration, og derfor gjaldt forsamlingsforbuddet på mere end fem personer ikke.

Ifølge Jette Stub blev der holdt god afstand, og mange af deltagerne havde mundbind på. Alligevel oplevede hun efterfølgende kritiske ryster på sociale medier.

- Det var en positiv og hjertevarm oplevelse, så jeg blev lidt ked af, at folk skulle kradse i lakken. Men det er overhovedet ikke overskriften på aftenen, siger Jette Stub.

Fakkeloptog Helsingør
Foto: Pressefotos.dk
Fakkeloptog Helsingør
Foto: Local Eyes
Fakkeloptog Helsingør
Foto: Local Eyes

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere