Hoteldirektør undrer sig over "mærkelig" restriktion: Får gæster til at blive væk

Hotellerne i hovedstadsområdet er stadig hårdt ramt af corona-restriktionerne. Det er blandt andet spa-restriktioner og forsamlingsforbuddet, der får gæster til at blive væk, lyder det.

På Marienlyst Strandhotel i Helsingør undrer de sig over de corona-restriktioner, der gælder for dem i øjeblikket. 

Og særligt én regel er ulogisk, hvis man spørger hotellets administrerende direktør, Michael Lauritsen.

For mens de mest almindelige corona-restriktioner handler om afspritning og afstand til folk, man ikke kender, må hotelgæsterne kun bruge hotellets indendørsfaciliteter i deres spaafdeling, hvis de er i fysisk kontakt med en fremmed, nemlig en behandler.

- Det giver jo ingen mening. Det er en meget mærkelig restriktion, siger hoteldirektøren.

Han så gerne, at politikerne allerede i forbindelse med den næste genåbningsfase 6. maj lemper restriktionerne for hotelgæsterne.

- Vi stiller jo krav til, at folk har et coronapas. Det synes jeg, er en fremragende regel. Men så ved vi jo også, at dem, der kommer her, ikke har coronavirus. Så er der ikke grund til så mange yderligere særrestriktioner, mener han og understreger, at gæsterne selvfølgelig stadig skal holde afstand til hinanden og spritte af.

Coronaregel nummer 1 for spaområder er, at man kun må bruge faciliteterne indendørs, hvis man er i fysisk kontakt med en behandler.
Coronaregel nummer 1 for spaområder er, at man kun må bruge faciliteterne indendørs, hvis man er i fysisk kontakt med en behandler.
Foto: Kenneth Ettrup Hansen/TV 2 Lorry

Ligesom mange andre hoteller kæmper Marienlyst Strandhotel med et stort økonomisk underskud efter at have været lukket siden 9. december, og de mangler stadig gæster.

De kan i dag have 30 personer i deres spaafdeling i timen, hvor de normalt kan have 150 personer i timen.

Hoteldirektør møder opbakning

Et andet stort problem for hotellet er, at forsamlingsforbuddet lige nu gør, at virksomheder ikke kan mødes til konferencer, og hotellets kasino er også lukket ned.

Politikerne på Christiansborg sidder i øjeblikket i forhandlinger om genåbningsplanen, og en ekspertgruppe har allerede anbefalet politikerne, at de skal løsne grebet om hotellerne i forhold til konferencer.

Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K), Lars Ramme Nielsen fra Dansk Erhverv, Birgitte Bergman (K) og Marienlyst Strandhotels direktør mødtes torsdag for at sætte fokus på hotellets udfordringer.
Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K), Lars Ramme Nielsen fra Dansk Erhverv, Birgitte Bergman (K) og Marienlyst Strandhotels direktør mødtes torsdag for at sætte fokus på hotellets udfordringer.
Foto: Julie Eleanor Andersen - TV 2 Lorry

De foreslår, at man må samles op til 500 personer til konferencer fra 6. maj uden krav om, at gæsterne primært skal sidde ned med hovedet i samme retning.

Noget Horesta også længe har kæmpet for:

- Ja, så nu skal politikerne faktisk bare blåstemple det, ekspertgruppen foreslår. Men vi har brug for en hurtig afklaring, så hotellerne ved, hvad de har med at gøre, siger Kirsten Munch Andersen, der er politisk direktør i Horesta.

Næste skridt i genåbningsplanen:

6. maj: Der åbnes for indendørsidræt for voksne over 18 år med coronapas. Politikerne skal forhandle om, hvilke konkrete sportsgrene, der er omfattet.


21. maj: De resterende idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter genåbnes med coronapas. Indendørsfaciliteter i for eksempel forlystelsesparker, legelande, daghøjskoler og hoteller genåbnes også.

Også Dansk Erhverv, Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K) og Birgitte Bergman, der er konservativ folketingspolitiker, lagde torsdag vejen forbi Marienlyst Strandhotel for at vise deres støtte.

- Fjern nu de regler. De giver ingen mening, lyder det enstemmigt fra dem.

Men der er jo også sundhedsmæssige hensyn. Det med, at man ikke må bruge for eksempel en indendørspool i et spaområde, medmindre man er i fysisk kontakt med en behandler, kan jo også være et udtryk for, at man har åbnet for meget op?

- Jeg synes tværtimod, at det er et fjollet benspænd, og det udstiller problemstillingen. Hvorfor må man gerne være tæt på en fremmed behandler, men ikke for eksempel sin partner. Det er jo helt hen i vejret, siger Birgitte Bergman.

TV 2 Lorry ville gerne have spurgt partierne på Christiansborg, om de støtter forslaget om at fremrykke genåbningen, men på grund af travlhed med genåbningsforhandlinger, har det ikke kunnet lade sig gøre.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik