Helsingør nomineret til fornem pris for tredje gang: Her er hvad de kan

En sjællandsk kommune er endnu en gang blevet nomineret til den europæiske Green Leaf Award. Det er tredje gang kommunen er med i finalerunden om den europæiske bæredygtighedspris.

Der er ikke kun smukt, roligt og historisk i Helsingør, Der er også grønt. Så grønt at kommunen, for andet år i træk, er blevet nomineret til den europæiske Green Leaf Award.

Selvom vinderen af prisen først afsløres til oktober, så glæder Mette Lene Jensen, 1. Viceborgmester i Helsingør Kommune, sig allerede over nomineringen.

- Jeg synes det er fantastisk. Det er jo et skulderklap til kommunen, at vi kommer med i finalerunden, siger Mette Lene Jensen.

Vi kan altid blive bedre

Ifølge Mette Lene Jensen, så er det fedt at blive kvitteret for det arbejde, kommunen laver i forbindelse med den grønne omstilling. Et arbejde som kigger på både små og store forandringer i forhold til klimasikring og bæredygtighed.

- Vi prøver jo alle mulige ting af her i kommunen, store som små. Alt fra borgermøder om hvordan man i det private kan leve mere bæredygtigt, til opførsel af solcelleparker og genetablering af vandområder, siger Mette Lene Jensen.

De mange tiltag og indsatser på klimaområdet har ikke været uden effekt. Helsingør kommune har således nedbragt deres Co2 udslip med 40 procent set i forhold til 2007.

Men på trods af de mange indsatsområder og forbedringer kommunen har lavet, så mener Mette Lene Jensen ikke at kommunen er i mål endnu.

- I mål det kommer vi aldrig. Den grønne udvikling er jo en ongoing proces, hvor vi hele tiden kan blive bedre, siger Mette Lene Jensen.

For at blive ved med at forbedre sig på den grønne dagsorden, da kræver det et samarbejde på tværs af forskellige aktører.

- Vi som kommune kan ikke løse den grønne omstilling af alene. Det skal løses i en treenighed mellem kommune, borgere og virksomheder, siger Mette Lene Jensen.

Mon tredje gang er lykkens gang?

Den europæiske bæredygtighedspris Green Leaf Award gives hvert år til en by med mellem 20 og 100 tusinde indbyggere. En by som går foran på det grønne område, og som derfor vil være en stærk ambassadør for de mellemstore byers arbejde i forhold til den grønne omstilling.

Udover Helsingør er to andre europæiske byer med i finalen om den grønne pris. Det drejer sig om den slovenske by Velenje, samt Bistrita i Rumænien.

De tre byer er, som alle andre ansøgere til prisen, blevet vurderet af tekniske eksperter på seks områder. Det drejer sig om klima og energi, mobilitet, cirkulær økonomi, luftkvalitet og støj, natur og biodiversitet samt vand.

Til oktober skal de tre finalister vurderes af en jury, som blandt andet kigger på byernes kommunikation samt samarbejde med deres borgere. Desuden vil juryen forholde sig til de tre byers potentiale i forhold til at være ambassadører for European Green Leaf projektet.

Hvis det gamle ordsprog "tredje gang er lykkens gang" holder vand, så kan Helsingør se frem til en sejr i oktober. Mette Lene Jensen sætter dog ikke sin lid til et gammelt ordsprog. 

- Jeg tør ikke sige at jeg regner med vi vinder, men jeg håber da på det, siger Mette Lene Jensen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik