Endnu en kommune ramt af lortebakterier: Her anbefales det at koge drikkevandet

Borgere i to kommuner i TV 2 Lorrys område anbefales at koge vandet før brug, fordi man har konstateret e-coli-bakterier i drikkevandet.

Forsyning Helsingør har konstateret e-coli-bakterier og koliforme bakterier - også det man kalder lortebakterier - i drikkevandet i et større område.

Derfor opfordres borgerne i området - på baggrund af anbefalinger fra Styrelsen fra Patientsikkerhed - at koge vandet før brug. Det skriver Forsyning Helsingør i en pressemeddelelse

- En kogeanbefaling indebærer, at vandet skal koges, inden det drikkes samt bruges i forbindelse med madlavning og tandbørstning. Vandet kan dog fortsat anvendes til rengøring, toiletskyl og personlig hygiejne med videre, skriver forsyningsselskabet. 

Kogeanbefalinger gælder ikke hele området, som Forsyning Helsingør dækker.

- Er man i tvivl, om man ligger i det konkrete område eller ej, er det bedste at koge vandet, lyder opfordringen. 

På kortet nedenfor kan du se, hvilket områder der er berørt. (Artiklen fortsætter efter kortet.)

Helsingor 2
Foto: Forsyning Helsingør

Forsyning Helsingør oplyser til TV 2 Lorry, at man nu arbejder på at indkredse forureningen. 

Man har torsdag taget nye vandprøver, som er sendt videre til analyse. Forsyningsselskabet håber, at man får svar på prøverne fredag, og man derfor kan melde nyt ud til de berørte borgere.

Anden kommune på få timer

Det er den anden kommune i TV 2 Lorrys sendeområde, der torsdag er blevet ramt af vandforurening.

Det gælder også i Herlev, hvor en lang række borgere anbefales at koge vandet, efter at man har fundet lortebakterier i vandet. Her anbefales borgerne også at koge vandet.

Det oplyser både Herlev Kommune og Hovedstadsområdets Forsyningsselskab (Hofor), som leverer vand i i det pågældende område.

Hofor anslår overfor TV 2 Lorry, at det er mellem 18.000 og 20.000 borgere, der bor i det berørte område. På kortet neden for kan du se, de berørte område.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Hofor anslår overfor TV 2 Lorry, at det er mellem 18.000 og 20.000 borgere, der bor i det berørte område, som her er markeret med blå.
Hofor anslår overfor TV 2 Lorry, at det er mellem 18.000 og 20.000 borgere, der bor i det berørte område, som her er markeret med blå.
Foto: HOFOR

Alle husstande i det berørte område er ifølge Hofor informeret direkte med en sms-besked.

Vandtårn mulig forureningskilde

Det har for Hofor endnu ikke være muligt af fastslå en årsagen til forureningen, men der er en mistanke om, at det kan stamme fra kommunens vandtårn. Derfor er vandtårnet taget ud af drift.

- Vi arbejder derfor på højtryk for at finde kilden til forureningen, ligesom vi vil skylle vores vandsystem igennem og har iværksat ekstra mange prøvetagninger, udtaler Brian Hansen, der er forsyningsdirektør for vand og spildevand i Hofor, i en pressemeddelelse

Torsdag eftermiddag oplyser Hofor til TV 2 Lorry, at man har foretaget en række nye vandprøver, som de forventer at få svar på disse i løbet af fredagen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik