EM-arrangement var lagt i graven, men så tog fire lokale revanche og stemte dørklokker

Det er lykkes lokale ildsjæle at indsamle 200.000 kroner, som er nødvendige for vise Danmarks EM-kampe på storskærm i Helsingør.

For blot to dage siden blev tankerne om et EM-storskærmsarrangement i Helsingør lagt i graven, da handelsforeningen Helsingør Handel ikke kunne finde pengene til arrangementet.

Men nu to dage senere kan fodboldfans i byen juble, fordi de lørdag alligevel får mulighed for at se Danmarks kamp mod Finland på storskærm ved Axeltorv i Helsingør.

Helsingør Handel og Helsingør Support har nemlig haft held med at indsamle intet mindre end 200.000 kroner, som er nødvendige for arrangementet.

- I morges (fredag, red.) havde vi nul kroner, men siden har vi indsamlet de 200.000 kroner, som det kræver at sende alle Danmarks EM-landskampe samt at sikre en storskærm, siger Jonas Norby, der er frivillig ved Helsingør Support.

Idéen til indsamlingen kom efter at Jonas Norby og en bekendt havde læst på lokale medier, at arrangementet på Axeltorv ville blive aflyst, fordi man ikke kunne finde økonomien.

- Vi var to gutter, der talte sammen i går (torsdag, red.) og blev enige om, at det ikke kunne være rigtigt. I morges ringede vi til Kim Backe fra Helsingør Handel og sagde 'vi skal finde de penge'.

- Så vi er fire mand, der er gået fra dør til dør og samlet pengene ind i dag og fået styr på storskærm og godkendelse fra kommune.

Jonas Norby oplyser, at man primært har stemt dørklokker hos værtshusene omkring Axeltorv og de forretningsdrivende i Helsingør. Her er de blevet mødt med donationer på mellem 3000 og 25.000 kroner.

- Det er meget overvældende. Det viser en kæmpe velvilje fra Helsingørs erhvervsliv i bymidten, at man har ville have det her arrangement op at stå, siger han.

Landsholdets hjemby

Helsingør har i mange år været hjemby for det danske landshold.

Det gælder også i forbindelse med dette års EM-slutrunde, hvor Helsingør danner rammerne om den danske landsholdslejr, der både bor og træner i byen.

Og netop derfor er det for Jonas Norby særlig vigtigt, at Helsingør har mulighed for at skabe et storskærmsarrangement.

- Grunden til, at det er vigtigt at sende kampene i Helsingør centrum, er, at byen er landsholdets hjemby.

I år er indkvarteringen dog anderledes end tidligere. Her lever de danske spillere under strikse restriktioner og må kun opholde sig få steder på og omkring spillerhotellet, når de ikke træner eller spiller kamp.

Danmark åbner EM-slutrunden lørdag, hvor Finland kommer på besøg i Parken klokken 18.00.

Helsingør er langt fra den eneste kommune i TV 2 Lorrys sendeområde, hvor det er muligt at se Danmarks kampe ved EM-slutrunden. Her kan du se, hvor det er muligt at se kampene på storskærm.