Efter stor succes: Nu udbyder Sundbusserne flere sejlafgange

Hen over sommeren har Sundbusserne oplevet fremgang i kunder, der vælger at transportere sig på vandet i stedet for tog og bil.

Sundbussernes båd Jeppe fortsætter med at sejle mellem Helsingør og København efter sommersæsonen. Foto: Sundbusserne A/S - pressefoto

Sundbusserne lancerer en ny sejlplan, der gør det muligt for interesserede at hoppe på sejlafgang langs Øresundskysten. 

Efter en succesfuld sommer med masser af passagerer har rederiet besluttet sig for at lave flere afgange mellem Helsingør og den lille ø Hven.

Og så kan det godt være, at krydstogtsbranchen ligger øde hen for tiden, men det er faktisk muligt at tage på et slags cruise i Øresund.

Sundbussernes tur mellem Helsingør og København og tilbage igen bliver forlænget og vil fortsat sejle august måned ud.

Det oplyser Hans Froholdt, der er rederidirektør hos Sundbusserne.

Læs også Corona-krisen har skabt det største økonomiske dyk, siden vi begyndte at måle

- Vi fornemmede et hul i markedet og tog chancen. Lea Elizabeth og vores rute mellem København og Helsingør er en af sommerens positive historier. Vi har meldt udsolgt på flere afgange. Jeg ser lejlighedsvise muligheder i ruten fremadrettet, og dem vil vi prøve af, siger han.

Sejlturen mellem København og Helsingør har været benyttet af flere, end hvad Hans Froholdt har turde håbe på.

Ruten har især været tiltrukket børnefamilier, men det glæder Hans Froholdt, at andre gæster også har gjort brug af ruten.

Hans Froholdt, der er rederidirektør for Sundbusserne, oplyser, at sejlruterne bliver forlænget i august måned. Foto: Sundbusserne

Læs også Corona-anbefalinger i S-tog ophæves

Som følge af den store popularitet har Sundbusserne valgt at forlænge og ændre i sejlplanen, så flere kan få glæde af ruten i sommerens varme august.

- Vi har lært meget de fire og en halv uge, vi indtil videre har sejlet. Der er dage, som ikke har solgt nok og afgange, der generelt ikke har været stort efterspurgt, siger han og fortsætter:

- Til gengæld har der så været dage og afgange, hvor vi har fyldt Lea Elizabeth helt op. Nu bygger vi videre på vores foreløbige erfaringer og tager i første omgang august måned med.

Den nye sejlplan for Lea Elizabeth: 

  • Den nye sejlplan er gældende fra den 17. august. 
  • Sundbussen vil sejle fra torsdag til lørdag - hvor der vil være afgang fra Helsingør klokken 11:00 og 14:00 og fra København klokken 12:30 og 17:30.

Og så sejlruten mellem Helsingør og den svenske ø Hven bliver ændret som led i sensommerens sejlplanen.

- På den rute vil vi gerne komme helsingoranerne i møde. Vi har skabt rum til flere ugentlige afgange fra Helsingør til Hven august måned ud, siger han.

Flere ugentlige afgange mellem Helsingør - Hven: 

  • Sundbus Jeppe sejler torsdag til søndag en ekstra tur fra Helsingør til Hven. 
  • Afgangen fra Helsingør er klokken 11:20 - og afgang fra Hven er klokken 16:00. 

Sundbusserne vil samtidig fortsætte sejladsen fra Nord Toldbod i København til Hven med en justeret fartplan indtil den 30. september.

Flere idéer på tegnebrættet

Coronakrisen har været hård for mange virksomheder, og Sundbusserne var blot én af mange virksomheder, der måtte lukke ned under Covid-19.

Men coronaudbruddet fik også Hans Froholdt til at tænke i alternativer, og det er han blevet ved med siden hen, så derfor er der en masse aktiviteter på tegnebrættet til resten af året.

- Vi ser muligheder i andre aktiviteter, blandt andet København – Helsingør og Helsingborg – København ruterne. Vi arbejder på et katalog for firmaudflugter og arrangementer. Vi kigger også på om vi sammen med de innovative Hven-aktører kan skabe arrangementer, der vil være spændende for danskerne i efteråret og til jul, siger han og fortsætter:

Læs også Sundbusserne afprøver helt nyt koncept – tag på tur langs sundet

- Og måske derved opretholde ruterne til Hven i perioder også uden for højsæsonen. Og så skal vi ikke glemme hele motoren i Sundbusserne, Helsingør-Helsingborg, hvor vi med den helt unikke Sundbus-stemning byder velkommen ombord til alle, der vil hurtigt og nemt over sundet, siger han.

Det er muligt at læse mere om Sundbussernes aktiviteter her.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?