Efter skolenedlukning: Borgmester frygter, at hele genåbning bliver udsat

Helsingørs borgmester håber, at kommunen undgår, at de liberale erhverv skal udsætte genåbningen ligesom det er tilfældet i andre kommuner.

- Det er en bekymring, der lurer.

Sådan lyder det fra Helsingørs konservative borgmester Benedikte Kiær på spørgsmålet, om hvorvidt hun er nervøs for, at de liberale erhverv ikke får lov at genåbne i kommunen som planlagt.

Udmeldingen kommer efter, at Helsingør onsdag blev kontaktet af Styrelsen for Patientsikkerhed og bedt om at lukke kommunens skoler ned efter påske grundet høj coronasmitte.

- Det er klart, at man bliver er nervøs for om Styrelsen for Patientsikkerhed kan ringe mandag og sige, ”jeres frisører og andre liberale serviceerhverv kan ikke åbne alligevel”, siger hun til TV 2 Lorry.

Skoler lukke ned efter påske

Ligesom Gladsaxe, Halsnæs og Fredensborg Kommune blev også Helsingør Kommune i onsdags kontaktet og bedt om lukke deres skoler og fritidsordninger ned efter påske grundet coronasmitte i kommunen. Og det ærger borgmesteren.

- Det, synes jeg, er rigtig synd, og en kæmpe skam for de børn og unge, der har glædet sig til at komme i skolen igen efter påske.

- Det er simpelthen så ærgerligt for vores børn og unge, fordi de har behov for at komme tilbage i skolen.

I Helsingør knokler man derfor i øjeblikket også for at få nedbragt smitten. Blandt andet har man i kommunen intensiveret informationsdelingen og opfordre samtidig folk til at lade sig teste.

- Vi kan se her i kommunen, at det særligt er i det postnummer, der hedder 3000, hvor der er de største problemer. Der har vi virkelig knoklet for at komme ud til så mange som muligt og bedt dem om at blive testet, så de kan isolere sig, hvis de er smittet.

- Vi informerer folk om, at det er vigtigt, hvis vi vil have børn og unge tilbage i skolen og de liberale erhverv skal genåbne, som vi drømmer om, så skal vi alle sammen gøre, hvad vi kan for at blive testet og følge retningslinjerne, siger Benedikte Kiær.

Incidenstal har toppet

Onsdag offentliggjorde Erhvervsministeriet, at de frisører, tatovører og andre liberale erhverv, der driver forretning i kommunerne Ishøj, Brøndby, Halsnæs, Fredensborg og Gladsaxe skal udskyde genåbningen til den 11. april.

Beslutningen om udskydelsen blev truffet, efter at Epidemikommissionen havde regnet på smitten i de pågældende kommuner.

Kommissionen fandt ud af, at kommunerne - efter, at der er justeret for antal test - alle per tirsdag havde et incidenstal på mere end 150.

Lørdag havde Helsingør et incidenstal på 163, hvilket er landets 11. højeste.

Derfor håber Benedikte Kiær ligesom mange af Helsingørs borgere, at genåbningen af de liberale erhverv ikke bliver udsat som i de nærliggende kommuner Halnæs og Fredensborg.

- Jeg ved fra flere af dem (folk der arbejder med liberale erhverv, red.), at de er meget bekymrede, fordi der er to kommuner i Nordsjælland, hvor deres kollegaer ikke må åbne. Så der er en bekymring for, at det også rammer her i Helsingør.

- Heldigvis kan jeg se, at vi - fra vi havde en top (i incidenstallet, red.) i mandags på over 190 - er ved at komme på bagsiden af en top. Vores tal ligger mellem 140 og 160. Men det skal længere ned, derfor appellerer jeg til, at man lader sig teste, siger hun.

Foruden Ishøj, Brøndby, Halsnæs, Fredensborg og Gladsaxe Kommune må de liberale erhverv i resten af landet slå dørene op den 6. april. På Bornholm fik de lov at åbne som en forsøgsordning allerede den 1. marts 2021.

Sådan fordeler smitten sig i Helsingør

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20180419-114850-3-1920x1281we

Jernbanecaféen åbner ikke på onsdag: "Det er et værtshus, ikke en restaurant"

119421190_745422276035938_6854669815951511728_n

Landmanden, ostemageren og bryggeren glæder sig over åbning: Men én bekymring fylder stadig

20210114-132749-L-1920x1280we

Beredskabet indsættes på Vestegnen: Skal hjælpe med corona-testning

20160205-173113-4-1000x667we.jpg

Genåbning kan give mange lokale nedlukninger: Borgmestre vil have forbedringer i udskældt model

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere