Efter heftig deling af intime billeder: Bekymrede borgere kontakter politiet

Nordsjællands Politi er blevet kimet ned af borgere, som er nervøse for, at der er blevet delt intime billeder af dem.

I løbet af de seneste måneder har omkring 100 bekymrede borgere kontaktet Nordsjællands Politi i sag, hvor en 26-årig mand fra Hillerød er sigtet for blufærdighedskrænkelse og uberettiget deling af intime billeder.

Ifølge politiets oplysninger har den 26-årige været administrator af et mappesystem, hvorfra der er blevet delt intime billeder af intet mindre end 887 borgere fordelt ud over hele landet.

Nordsjællands Politi, der har efterforsket sagen sammen med Rigspolitiets Nationale Center mod Cyperkriminalitet (NC3), har nu sendt breve ud til alle de borgere, som tidligere er blevet identificeret som forurettede i sagen.

Og ud over de mange konkrete sager, har politiet altså fået omkring 100 yderligere opkald  fra folk, der er urolige for, om der også er blevet delt billeder af dem i forbindelse med sagen.

- Det er helt forståeligt, at der er borgere, som er bekymrede for, om de også er blandt dem, der har fået delt billeder. Vi har kontaktet alle dem, som vi har identificeret, så har man ikke hørt fra os, kan man gå ud fra, at man ikke er blandt dem, som har fået delt billeder i denne sag, siger Kasper Guldager, politikommissær i Nordsjællands Politi, i en pressemeddelelse.

Forlænget svartid

De mange henvendelser har medført, at svartiden til de borgere, der er omfattet af sagen, er blevet længere end først antaget-

I pressemeddelelsen forsikrer Nordsjællands Politi dog om, at alle, der har henvendt sig i sagen, nok skal få svar.

Umiddelbart efter, at sagen kom til Nordsjællands Politis kendskab, blev billederne sikret som bevismateriale, hvorefter politiet anmodede de platforme, hvor billederne lå, om at sørge for, at billederne blev slettet.

Den 26-årige mand opbevarede angiveligt de intime og seksuelle billeder af de mange forurettede i forskellige mapper, hvor personernes navne og hjembyer også har fremgået.

Når efterforskningen er afsluttet, bliver sagerne videregivet til anklagemyndigheden, oplyser politiet.


Straf for deling af intime billeder