Det kan du lave i weekenden: Opera, is-disko og sømandsdrømme

Om lidt er det den første weekend i 2020. Her er tre gode bud på aktiviteter for børn, børnebørn, venner og kollegaer.

Der er god mulighed for at bruge kroppen på M/S Museet for Søfart i Helsingør. Her kan man nemlig finde legeuniverset ”Drømmeskibet”.

Her kan børn kravle ind i motorrummet, hjælpe med at laste skibet og prøve, hvordan det er at holde balancen i messen, når det hele gynger.

Børn kan også kravle helt op i stævnen og spejde efter hajer og søuhyrer eller fjendtlige piratskibe - eller smide sig i en sømands hængekøje og tage en slapper.

Og hvis pulsen skal lidt ned igen, så kan man sætte ned og være kreativ. I sømandsværkstedet kan børn lave deres helt eget drømmeskib.

Børn med betalende voksne har gratis adgang til drømmeskibet og resten af museet. Og værkstedet har åbent både lørdag og søndag fra 11.30 – 16.30.

Pris og åbningstid:

Opera for børn

Er opera for børn?

"Ja, bestemt", siger Det Kongelige Teater og inviterer mindre børn til opera i Operaens foyer.

Forestillingen er en fortolkning af H.C. Andersens eventyr om Den Grimme Ælling. Man møder tre duer, to operasangere og en pianist, der leger sig gennem det velkendte eventyr.

Forestillingen handler om det at være venner, om mobning og om at turde sige fra over for venner, der opfører sig dårligt. Og så er det hele blandet med musik og sange fra kendte stykker som Tryllefløjten, Maskerade og Figaros Bryllup.

 
 
Foto: Miklos Szabo

Pris og åbningstid:

Disko på skøjter

Oven på både jul og nytår og guf og god mad kan det være rart at røre sig. Og så er det en mulighed at tage danse-skøjterne på og komme ud på isen.

Lørdag aften er der is-disko i Gentofte Sportspark. Skøjtehallen fyldes med lys, røg og musik, og så er det bare at give den gas.

Det begynder klokken 18:30. Og der er åbent for alle over 10 år. Det koster 30 kroner at komme ind. Og har man ikke selv skøjter, så kan der lejes et par for 30 kroner.

 

Frisk luft og genbrug

Hvis I stadig har juletræet stående, så er det nu, det kan genbruges. Der er nemlig Genbrugsdag på Lindevangsskolen på Frederiksberg.

Juletræet kan blive til flis. Og man kan bygge et foderbræt eller en fuglekasse.

Spejderne laver pandekager og varme drikke. Og det er masser af frisk luft.

Pris og åbningstid:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Idrætsgymnastik

play16-årige Camille er danmarksmester i gymnastik - men for ung til OL

Færgekroen hejses ind i Tivoli

playHer bliver en ny udgave af Tivolis Færgekroen hejst ind

Grand Teatret

Københavnsk nichebio kåret blandt verdens smukkeste

genforening galvmaleri

Kulturorganisation vil lave gavlmaleri i København gratis - men mangler en husgavl

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere