Daginstitutioner ramt af britisk mutation - alle børn og medarbejdere sendt hjem

Både i dagtilbud i København og Helsingør er der nu fundet smitte med den mere smitsomme variant.

En medarbejder på den integreret daginstitution Rudolf på Vesterbro i København er blevet ramt af den muterede version af coronavirus, B117.

Det bekræfter klyngeleder Anne Jensen overfor TV 2 Lorry. Smittetilfældet betyder, at samtlige børn og al personale er sendt hjem for at blive testet. I alt tæller det lidt over 50 børn og omkring 15 voksne.

- Det særlige er, at det er første gang, vi oplever smitte med den britiske variant, ellers ville så mange ikke sendes hjem, siger Anne Jensen.

Daginstitutionen Rudolf består af to vuggestuegrupper og to børnehavegrupper i det, der hedder Børnebyen ved Glyptoteket, hvor Rudolf er en af fire afdelinger.

De fire afdelinger er dog på grund af corona adskilt, og derfor er det kun børn og personale i Rudolf, som er hjemsendt.

- Samtlige forældre er blevet informeret, og de har taget meldingen fra den pædagogiske leder rigtig positivt og har været samarbejdsvillige. Vi håber på det bedste nu, og at flere ikke er smittet, siger Anne Jensen.

Håber på at kunne åbne fredag

Hun fortæller, at som mange andre daginstitutioner har man jævnligt haft smittetilfælde, men uden at det har været voldsomt. 

Nu er der så en medarbejder, der er smittet med den britiske variant, og ud fra et forsigtighedsprincip vælger man at sende alle, der har været der de pågældende dage, til test.

- Vi får gjort ekstra rent, og der er ingen nu. Vi afventer testresultater hos børn og medarbejdere, og om alt går godt, kan de komme tilbage fredag, siger Anne Jensen.

Den pægældende medarbejder blev testet lørdag og fik svar søndag, hvor daginstitutionen også blev informeret ligesom samtlige forældre.

Børn og personale skal testes mandag og onsdag, og de skal kunne fremvise to negative testresultater, før de kan vende tilbage.

Også Helsingør ramt

Også i Helsingør Kommune er en daginstitution ramt af den britiske variant, hvilket er første gang, at virusvarianten er registreret i et dagtilbud i kommunen.

Det skriver chef for Center for Dagtilbud, Skoler, Fritid og Idræt i Helsingør Kommune Rikke Reiter i en orientering til byrådets politikere mandag formiddag, som TV 2 Lorry har set.

- Vi har søndag aften valgt at lukke Børnehuset Sommerlyst helt mandag og tirsdag, som følge af at vi søndag fik oplyst at en medarbejder er testet positiv med Coronavirus – med den britiske variant B117, skriver Rikke Reiter.

Den smittede medarbejder har i begyndelsen af sidste uge været i nær kontakt med primært den ene vuggestuegruppe i daginstitutionen, men også medarbejdere og flere børn fra andre børnegrupper. 

Derfor har man besluttet, at alle medarbejdere og alle børn, der har været i dagtilbuddet i sidste uge, skal hjemsendes til test.

- Det betyder, at der ikke er tilstrækkeligt personale til at holde dagtilbuddet forsvarligt åbent, i første omgang mandag og tirsdag her i uge 8, skriver Rikke Reiter.


Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20210513-223800-2-1920x1401we

Smitten stiger markant blandt de danske unge – i Norge har man rykket de unge frem i vaccinekøen

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

d32c631c-0a7e-42df-aa4e-4dbf0bc80e99

playMor fra Nordsjælland: Jeg mistede mit barn til corona

Lyntest næse

playNyt hurtigtestcenter åbner i Københavns indre by

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere