Coronavirus aflyste gudstjenester - så tog præst kirken med udenfor i stedet

Kirkerne er lukkede i påsken på grund af coronavirus - og det har fået en sognepræst i Hornbæk Kirke til at tænke ud og boksen.

"Hvis folk ikke kan komme i kirken, så må kirken komme til dem".

Sådan tænkte sognepræst i Hornbæk Kirke, Bodil Olesen, da påsken nærmede sig, og hendes sædvanlige påskegudstjenester var aflyst på grund af coronavirus.

Det fik hende skærtorsdag og påskesøndag til at trække i præstekjolen og vandre rundt i Hornbæk og hilse på byboerne og ønske dem en god påske.

 

- Ligesom mange andre præster har jeg forsøgt mig med digitale påskefortællinger, men det er så tydeligt, at det er envejskommunikation, siger Bodil Olesen og fortsætter: 

- Så jeg tænkte, at jeg i stedet kunne gå en tur ned i byen og hilse på folk og ønske dem god påske. Det kan udemærket lade sig gøre på afstand, siger hun.

 
 
Foto: Susanne Buhl/Hornbæk Kirke

Mødte fire gange så mange mennesker

Normalt kommer der omkring 60 til 70 mennesker til påskegudstjeneste i Hornbæk Kirke.

Men skærtorsdag anslår Bodil Olesen, at hun mødte omkring tre til fire gange så mange mennesker.

Påskens gudstjenester på video

Folkekirken på Frederiksberg inviterer til videogudstjenester alle påskens helligdage
til normal kirketid kl. 10:30.


TV 2 Lorry viser dem samtidig på Kanalen kl. 10:30 og igen kl. 13.

 

Efterfølgende kan gudstjenesterne ses på tv2lorry.dk/tv

- Jeg fik snakket med mange - også folk, som jeg ikke kender fra kirken. En kvinde fortalte om sin mand, der var på plejehjem, og hvor frygteligt det var ikke at kunne besøge ham. Og så fortalte de erhvervsdrivende om udfordringerne ved at drive en virksomhed for tiden, siger hun.

- Dem, vi mødte, hørte selvfølgelig ikke påskeevangeliet, påskeprædiken eller deltog i nadver, men det var det bedste, jeg kunne finde på at gøre, siger hun.

Tror du, din påskevandring kan få flere til at komme i kirken efter det her?

Dem, der holder øje med Facebook, fortæller mig, at vi har fået 21 nye følgere siden torsdag, så måske? Men det er nu ikke et missionstogt, jeg er ude på. Jeg vil bare gerne sige glædelig påske til folk, siger hun.

Det handler påskens gudstjenester om:

Palmesøndag 5. april 2020 
Dagen, hvor folkemængden lagde palmeblade på jorden foran Jesus, da han red ind i Jerusalem på et æsel. Før reformationen velsignede man på palmesøndag palmegrene i kirkerne. Skikken blev ikke bevaret, men palmesøndag er fortsat indledningen til påskeugen og en af kirkens store festdage. 
​​​​

Skærtorsdag 9. april 2020
Skærtorsdag betyder rene torsdag, fordi Jesus vaskede disciplenes fødder. Det er også dagen for Jesus' sidste måltid med disciplene og dermed også indstiftelsen af nadveren i kirken.

 

Langfredag 10. april 2020
Langfredag markerer vi, at Jesus blev korsfæstet, døde og blev begravet. Derfor er det en stille og afdæmpet dag i kirken. Alterlysene bliver ikke tændt, og der står ikke friske blomster på alteret.

 

Påskedag 12. april 2020
Påskedag fejrer vi, at Jesus opstod fra graven. Det er en af kirkens største festdage, hvor kirken ofte bliver pyntet flot, musikken er ekstra festlig og påskeevangeliet giver fornyet håb.

 

2. påskedag 13. april 2020
2. påskedag fortsætter fejringen af Jesus’ opstandelse. Her fokuserer gudstjenesten især på, at Jesus som den opstandne igen mødte sine disciple og fulgte dem i livet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik