Christina har en opsang til lycra-folket: Vis hensyn!

Lørdag var Christina Henriksen ude med sin hest, da en motionscyklist uden at give signal passerede dem i høj fart. En situation, der kunne være gået grueligt galt.

Vejret var skønt i lørdags, og det fik Christina Henriksen til at gå en tur med sin hest Stjarni.

Alt åndede dog ikke fred og idyl. For på en smal vej mellem Toelt og Kvistgård i Nordsjælland fik Christina Henriksen og Stjarni sig noget af et chok.

- Pludselig hopper hesten ind mod mig. I samme sekund ser jeg cykelrytteren ved min side. 

Inden Christina når at reagere, har cyklisten, der er iklædt lycra fra top til tå, passeret dem med høj fart. Helt uden varsel.

Og netop den oplevelse fik hende efterfølgende til at dele et opslag på Facebookgruppen 'Helsingør'. For hun vil gerne have lycra-folket til at tage hensyn, når de svinger jernhesten forbi en levende hest.

quote Vi skal alle sammen være her

Christina Henriksen

Gensidig respekt

Det er nemlig langt fra første gang, at Christina Henriksen oplever, at motionscyklister ikke tager hensyn til andre, når de tørlægger vejene. 

- Vi skal alle sammen være her, så jeg - og Stjarni - forsøger at gå så langt ud til siden som muligt, siger hun og fortsætter:

- Men jeg forventer også, at hvis man cykler ind i et hestekvarter og ser sådan en lille vej, at man sætter farten ned og gør opmærksom på sig selv. Hverken jeg eller hesten har jo øjne i nakken.

Hvorfor trækker du ikke din hest i modsatte side, så I bedre kan orientere jer?

- Det har jeg overvejet. Nogle gange trækker jeg også derover - eksempelvis i sving, hvor der er dårlig udsigt. Men jeg skal gå i højre side og trækker derover efter.

Opfordringen er dog ikke kun for hverken Christina eller Stjarnis egen skyld. Ifølge hende kunne situationen nemlig være endt grueligt galt.

- Heste reagerer instinktivt. Stjarni kunne lige så godt være hoppet den modsatte vej og endt ovre i cyklisten. Denne her gang gik det godt, men man ved aldrig, hvordan han reagerer næste gang.

Kamilla blev kastet af

Og det er ikke altid, at sådan en situation ender godt. I 2017 bragte vi historien om Kamilla Søndergaard, der på en smuk efterårsdag red i Vestskoven med sin datter. 

Kort fra hestestalden kom en motionscyklist fræsende forbi og skræmte hesten så meget, at den kastede Kamilla flere meter op i luften, hvorefter hun faldt hårdt ned på jorden.

Dengang opfordrede hun også til, at cykelrytterne var bedre til at gøre opmærksom på sig selv, når de kommer kørende mod en hest.

Christinas hest Stjarni fik sig noget af et chok, da en cykelrytter passerede dem med høj fart.
Christinas hest Stjarni fik sig noget af et chok, da en cykelrytter passerede dem med høj fart.