Blev hyldet for sine 'perfekte' stadionpølser – nu har kendt slagter fået en bøde efter klam afsløring

Slagterbutik med snart 100 år på bagen har fået en sur smiley af Fødevarestyrelsen. Det overrasker indehaveren.

Der var ingen rosin i pølseenden, da Fødevarestyrelsen var på besøg hos Slagter Baagø i Helsingør den 13. august.

Til gengæld var der så meget andet, der vakte opsigt.

Slagterbutikken, der snart kan fejre 100 års jubilæum og bryster sig af at lave nogle af landets bedste pølser i forbindelse med FC Helsingørs hjemmekampe, viste sig ikke at have gjort ordentligt rent.

- Klinge på båndsav fremstår med et tykt lag snavs, klinge er ikke taget af efter brug fra dagen før. Bund i vakuummaskine fremstår med snavs af ældre dato, skriver Fødevarestyrelsen i sin kontrolrapport.

Her kan man yderligere læse, at butikkens pølsestopper var uhumsk og ildelugtende.

- Bund og låg i pølsestopper fremstår ikke rent. Der er indtørret kødrester, da virksomheden fjernede bunden, kom der en grim lugt derfra. Loft i kølerum ved opvaskeområde fremstår med sort snavs (formodet skimmel), står der i kontrolrapporten.

Slagterbutikken havde ifølge kontrolrapporten følgende bemærkninger:

- Det er ikke altid, at bunden fjernes. Yderligere vil virksomheden have mere fokus på rengøring. Der er dog travlt, og virksomheden er ramt af ferie og sygdom, står der i rapporten.

quote Det er mennesker, vi arbejder med. Og så kan der ske menneskelige fejl

Lars Woldfrom, slagtermester og indehaver af Slagter Baagø

Istapper på fødevarer

I slagterbutikkens fryserum fandt Fødevarestyrelsen desuden istapper på både loft, gulv og på mange fødevarer. Men det forhold vurderede Fødevarestyrelsen at være en bagatelagtig overtrædelse under de foreliggende omstændigheder. 

Som følge af den mangelfulde rengøring har Slagter Baagø fået en bøde på 15.000 kroner samt en sur smiley, som skal hænges op ved indgangen, så den er synlig for kunderne.

Fødevarestyrelsen har samtidig vejledt slagterbutikken omkring reglerne for rengøring. 

- Herunder at alle redskaber og alt udstyr og tilbehør, som kommer i berøring med fødevarer, skal holdes ordentlig rent og om nødvendigt desinficeres, står der i kontrolrapporten.

Slagtermester: - Vi er kede af det

Lars Woldfrom, der er slagtermester og indehaver af Slagter Baagø, siger til TV 2 Lorry, at sagen ærgrer ham. 

- Vi er rigtig rigtig kede af det, og vi har også fået rettet op på det. Det kom som en overraskelse, siger han.

Adspurgt om hvordan Fødevarestyrelsens sanktion kan komme som en overraskelse, svarer han:

- Det er mennesker, vi arbejder med. Og så kan der ske menneskelige fejl. Men det er vi selvfølgelig meget kede af. Vi har eksisteret i snart hundrede år og er kendt for at levere god kvalitet, siger Lars Woldfrom, der i 2014 blev udnævnt til årets laugsmester af Slagterlauget.

slagterbutikkens hjemmeside står der, at Slagter Baagøs pølser har scoret topkarakter på hjemmesiden Pølseligaen.dk, der laver pølse-anmeldelser på danske fodboldstadions.

Smagen, synet, konsistensen - det hele er ifølge Pølseligaen.dk perfekt.

"Van Gogh malede blomster. Monet malede åkander. Hvorfor er der dog ingen, der har malet stadionpølser i Helsingør?" lyder det i anmeldelsen.

Slagter Baagø er en del af kæden Mad Med Mere, som omfatter 38 selvstændige slagterbutikker rundt i hele Danmark.

Slagter Baagø kan til november fejre sit 100 års jubilæum. Og mon ikke der bliver ekstra travlt med pølsestopperen til den tid.