Billetter blev revet væk: Stor interesse for gratisture til Hven

Gæster kan med regeringens sommerpakke sejle gratis med færge til blandt andet de danske øer.

Sundbusserne er på vandet igen med et nyt tilbud.

Hurtige københavnere fik nemlig  mulighed for en gratis færgetur til den svenske ø Hven onsdag den 29. juli.

Det oplyser rederiet i en pressemeddelelse.

Hans Froholdt, der er rederidirektør hos Sundbusserne, siger, at man valgte at lægge sig i slipstrømmen på succesen hos andre gratis færgeruter - også selvom omkostningerne til turen ikke kan dækkes af regeringens sommerpakke, da Hven er en svensk ø. 

- De danske øer får mange gæster i år på grund af corona-pakken, der giver mulighed for gratis færgefart. Vi får ikke gavn af den pakke, da Hven er en svensk ø, men vi synes alligevel, at københavnerne og Hven skal have mulighed for at møde hinanden. Vi sejler passagerer gratis til Hven onsdag, siger han.

Det nye tiltag kommer efter, at Sundbusserne tidligere på måneden åbnede en rute mellem Toldboden i København og Helsingør. Den har allerede vist sig at være en succes, mener rederidirektøren. 

En gratis og sikker sommertur for familien

Tilbuddet var rettet til alle vandglade gæster, der ønsker at besøge den svenske ø.

Hans Froholdt oplyser, at Sundbusserne siden den 9. juli har sejlet som før corona-perioden. Gæsterne, der tager sejlturen fra København, skal ikke i karantæne, når de kommer hjem, da Hven ikke tilhører et af karantæneområderne i Sverige.

Den svenske ø Hven var sammen med områder som Skåne og Helsingborg nogle af de første områder, der blev åbnet op for besøg til fra Danmark.  

Hans Froholdt siger, at Hven er en skøn ø, og at man roligt kan tage sin familie under armen og drage til Hven.

- Vi oplever desværre stadig megen usikkerhed om reglerne for at tage til Sverige, men man skal ikke i karantæne, når man kommer retur fra Hven eller Helsingborg, siger han.

Artiklen fortsætter efter billederne...

Tag familien under armen og tag en gratis tur til den svenske ø Hven.
Tag familien under armen og tag en gratis tur til den svenske ø Hven.
Foto: Sundbusserne A/S - pressefoto
 
 
Foto: Sundbusserne A/S - pressefoto

Sundbusserne arbejder hele tiden på at komme med små og store events. I weekenderne bliver der arrangeret live-musik ombord, hvor gæsterne kan deltage. 

Og det viser de sidste to ugers succes meget godt, og det glæder Hans Froholdt.

- Det ligger i hele filosofien for rederiet at blive ved med at tænke nyt og prøve ting af. Her midt i corona-tiden er det vigtigere end nogensinde. Alle vores aktiviteter arbejder sig stille og roligt op efter nedlukningen, siger han og fortsætter:

- Det er en god idé at bestille i forvejen for at være sikker på at kunne få plads. Vores eksperiment med sommerruten mellem København og Helsingør nærmer sig en succes. I lørdags kunne vi melde udsolgt på én afgang.

Hvis den gratis tur til Hven ikke er nok, så er det muligt at booke oplevelsespakker, cykler på Hven og forplejning. 

Og interessen var stor. For de gratis billetter blev nærmest revet væk.

- Jamen, der gik ikke lang tid fra vi lagde nyheden ud til vi stod med en totalt booket Sundbus. Interessen for Hven er stor. Vi deler begejstringen for Hven. Det er et lille paradis”, fortæller direktør for Sundbusserne, Hans Froholdt.