Bål, pølser og rundbold på "første skoledag": - Noget af det bedste, der er sket

Efter at være forbigået af flere omgange kan femte til ottende klasserne igen se deres klassekammerater, dog blot én gang ugentligt. På Hellebækskolen skal den dag have en over samværs-nakken.

Rundbold, snobrød, grillpølser og doughnuts.

Der var blevet lagt op til ekstra hygge for en af 7. klasserne på Hellebækskolen.

De er nemlig sprunget ud af det virtuelle univers og mødes for første gang i tre måneder.

- Det er nok noget af det bedste, der er sket i denne tid, siger William Bjørn Kongstad, der går i 7. klasse på Hellebækskolen i Ålsgårde i Helsingør Kommune.

Gensynet med klassekammeraterne blev en realitet for godt en uge siden, da det blev besluttet, at elever fra 5. til 8. klasse fra i dag igen må mødes med deres klassekammerater udendørs én dag om ugen.

William Bjørn Kongstad er rigtig glad for at gense sine klassekammerater.
William Bjørn Kongstad er rigtig glad for at gense sine klassekammerater.

Og klassen på Hellebækskolen er blandt de elever på landets skoler, som nyder godt af lempelserne på corona-restriktionerne. 

- Det er fedt. Det er dejligt at kunne se hinanden igen, siger Ibi Toft Rasmussen fra samme 7. klasse, mens klassekammeraten Sofia Engelschmidt tilføjer, at det har været lidt hårdt at bruge så meget af skoletiden alene.

Veninderne Ibi Toft Rasmussen (tv) og Sofia Engelschmidt (th) er glade for endelig at kunne ses i skoletiden uden at det foregår via computeren.
Veninderne Ibi Toft Rasmussen (tv) og Sofia Engelschmidt (th) er glade for endelig at kunne ses i skoletiden uden at det foregår via computeren.
Foto: Peter Hjelvang / TV 2 Lorry


Det sociale er i højsædet

På de dage hvor eleverne møder ind, har Hellebækskolen valgt at lade det sociale vægte højere end bøgerne.

- Lige nu er det vigtigt for os at lave aktiviteter, som giver mulighed for at være sammen. Denne dag om ugen, hvor vi er ude, der har vi det faglige lidt på pause, forklarer Christian Brendholdt, der er Afdelingsleder på Hellebækskolen.

quote Jeg håber bare, de åbner normalt igen, sådan så vi kan komme i skole i en normal uge.

William Bjørn Kongstad, 7. klasse, Hellebækskolen

Skoledagen er fra klokken 9 til 13 og for en af Hellebækskolens 7. klasser er dagen i dag henlagt til den nærliggende shelterplads, hvor samværet bliver dyrket. Noget de virtuelle redskaber TEAMS, Zoom og Meet, og hvad de virtuelle mødesteder ellers hedder, ikke kan tilbyde.

For Christian Brendholdt skal den ene dag om ugen, hvor eleverne er tilbage i skole, have fokus på socialt samværd.
For Christian Brendholdt skal den ene dag om ugen, hvor eleverne er tilbage i skole, have fokus på socialt samværd.Et plaster på såret

Selvom alenetid nu bliver afløst af rundbold og fællesskab, kan det stadig ikke erstatte en rigtig skoledag, ifølge flere af eleverne. Det er snarere et plaster på såret efter lang tids isolation, der efterhånden har sat sine spor blandt eleverne.

- Man er ved at blive kulret. Det er lidt for meget, fortæller William Bjørn Kongstad.

Et synspunkt William bestemt ikke er alene om.

- Lærerne fortæller, at de mærker en modløshed hos eleverne, at de kan være nedtrykte, de kan mangle energi, de virker demotiveret, og det er helt klart en stor bekymring, og noget vi ser frem til forhåbentlig letter, når nu vi får mulighed for at se hinanden igen, siger afdelingsleder Christian Brendholdt.

Drømmer om en normal hverdag

Foreløbig løber ordningen med at mødes én gang om ugen frem til påske.

En plan som William Bjørn Kongstad håber bliver overholdt.

- Jeg håber bare, de åbner normalt igen, sådan så vi kan komme i skole i en normal uge, så vi kan få fællesskabet tilbage igen, siger han. 


Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Lyntest næse

playNyt hurtigtestcenter åbner i Københavns indre by

København skyline

Smitten stiger i København - Sogn lukkes ned

20200317-192821-l-1920x1278we.jpg

Rigspolitichef: Husk forsamlingsforbuddet ellers vanker der bøder

Sunhedsministeret

Pressemøde om corona-situationen: "Epidemien begynder at ændre karakter"

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere