Efter rydning af Pusher Street: Minister, borgmester og politi mødes

Efter rydningen af Christianias Pusher Street, mødtes justitsministeren, overborgmesteren, og Københavns Politi til en snak om Christianias fremtid.

01:33

Mere end en uge efter de tragiske begivenheder på Christania, samt den efterfølgende rydning af Pusher Street, mødtes justitsminister Søren Pind (V) i dag med Københavns overborgmester Frank Jensen (S) og Københavns Politi.

Efter rydningen af Pusher Street har hashen fra den berygtede gade på Christianshavn spredt sig til andre dele af byen. 

Læs også Unge christianitter: De gamle har ladet kræftsvulst vokse

Derfor var de altoverskyggende punkter på dagsordenen var, hvordan myndighederne i fællesskab fremadrettet tackler den spredte hashhandel, og hvordan man i den forbindelse sikrer borgernes tryghed.

De positive kræfter skal frem i lyset

Ifølge parterne var mødet en succes.

- Det vigtigste lige nu, det er opgøret med de dybt kriminelle bander, som har stået for det rå hashsalg på Christiania. Der er tale om nogle dybt kriminelle, der som bekendt sårede en politibetjent for nogle dage siden, sagde justitsminister Søren Pind (V) efter pressemødet og tilføjede:

- Når det er sagt, så er det vigtigt, at myndighederne griber og tager i mod de positive kræfter, som også hersker på Christiania.

Kampen mod de krimielle er ikke en kamp, der er overstået på en eller to uger

Justitsminister Søren Pind (V)

Derfor vil den næste opgave for parterne være at få lagt en strategi for, hvordan myndighederne kan samarbejde samarbejde om at åbne Christiania op for omverdenen.

- Kampen mod de krimielle er ikke en kamp, der er overstået på en eller to uger - men er et langt sejt træk, lød det fra Søren Pind.

Der skal dæmmes op for hashhandlen

Overborgmester i Københavns Kommune, Frank Jensen (S), var også fortrøstningsfuld efter dagens møde, på trods af Københavns Kommunes kamp for en prøveperiode med legalisering af hash gentagne gange er blevet afvist.

Læs også Politiet på tryghedsvandring på Christiania: Historisk

- Det er ingen hemmelighed, at jeg gerne så en forsøgsordning med fri hash i Købenahvsn Kommune. Men samtidig har jeg respekt for, at Søren Pind må stå på mål for regeringens sundhedspolitik, sagde overborgmesteren og tilføjede:

- Vi har gentagne gange fået afslag på vores ønske fra skiftende regeringer. Det vigtigste er nu, at der i videst muligt omfang bliver dæmmet op for hashhandlen rundt omkring i København, så borgerne kan færdes trygt i gaderne, og at vi frit kan aflevere vores børn på institutioner.

Det vigtigste er nu, at der i videst muligt omfang bliver dæmmet op for hashhandlen rundt omkring i København

Overborgmester Frank Jensen (S)

Københavns Politi vil nu gå igang med at nefælde de ting, der skal til for at åbne Christiania op igen for det øvrige Christianshavn og København. Derefter skal parterne igen mødes for at drøfte, hvordan egentlige tiltag skal udmønte sig.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik