Vraget borgmester kommer heller ikke i Folketinget

Halsnæs´ tidligere borgmester, Helge Friis, må se sig slået i kampen om at blive Frederikssunds-kredsens socialdemokratiske folketingskandidat.

31-årige Rasmus Stoklund Holm-Nielsen bliver socialdemokratisk folketingskandidat i Frederikssund-kredsen.

Han vandt ursafstemningen blandt partiets medlemmer i kredsen i snæver kamp med tidligere borgmester i Halsnæs Helge Friis.

Rasmus Stoklund fik 222 stemmer mod 203 til Helge Friis, der ellers havde vundet den første afstemning på opstillingsmødet i januar. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Rasmus Stoklund er erhvervspolitisk konsulent i Dansk Metal. Han havde opbakning fra Socialdemokraternes Frederikssund-bestyrelse, mens bestyrelsen i Halsnæs støttede deres tidligere borgmester.

LÆS OGSÅ:  Halsnæs: Endnu mere stålmand

- Det var ærgerligt, men der er kun en vinder, og nu står vi sammen om Rasmus, så vi kan vinde mandatet tilbage. Han er en god kandidat, siger Helge Friis.

Han vurderer, at det har været afgørende, at Frederikssund-bestyrelsen bakkede op om Rasmus Stoklund, da der er flere partimedlemmer i Frederikssund end i Halsnæs.

Ved opstillingsmødet i Frederikssund i januar manglede Helge Friis ellers kun 12 stemmer i at nå de nødvendige to tredjedeles flertal, da han fik 76 stemmer mod 58 til Rasmus Stoklund.

Pladsen som S-kandidat i kredsen blev ledig, da Malou Lunderød trak sig efter at have været tæt på at opnå valg sidste år. Sidst Frederikssund-kredsen gav valg til en socialdemokratisk kandidat var til Klaus Hækkerup i 2007.

LÆS OGSÅ:  Se kortet: Her er vandet dyrest og billigst

- Jeg valgte at stille op, da muligheden opstod, men nu må jeg finde på noget andet at bruge mit liv på. Jeg fortsætter i byrådet i Halsnæs, siger Helge Friis til Frederiksborg Amts Avis. Helge Friis har dog, allerede da han mistede borgmesterposten i 2013, besluttede, at han ikke ville gå efter at vinde den tilbage i 2017.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

20180314-173131-5-1920x1281we

Politisk chok i Gentofte: Hans Toft går af til maj

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere