Vision: Halsnæs' borgmester vil styrke miljø-indsatsen

De næste fire år skal Steffen Jensen styre Halsnæs. TV 2 Lorry har bedt ham om at sætte ord på sine visioner for kommunen.

Som ny borgmester i Halsnæs Kommune er der mange spændende opgaver at tage fat på. Der skal bygges videre på den positive udvikling, som kommunen er inde i med flere indbyggere og arbejdspladser.

For mig er det vigtigt, at det sker med borgeren i centrum.

Den vigtige velfærd

Omdrejningspunktet for de næste fire år bliver at sikre mest mulig velfærd og omsorg for borgere og virksomheder i Halsnæs. Derfor er det nødvendigt med en økonomisk politik, som giver det fornødne råderum til velfærden. 

Det råderum skal bruges til at sikre, at lokalområderne trives.

Borgerne skal tilbydes lokale plejehjem af høj kvalitet, gode skoler og et levende idræts- og kulturliv. Og så kommer vi fortsat til at arbejde for bosætning og vækst i hele kommunen, ligesom den gode kontakt til erhvervslivet skal bevares.

Vores grønne kommune

Halsnæs Kommune skal igen have en ”grøn” profil og være klimakommune, hvor miljøet og naturen tænkes ind i de beslutninger, vi tager: 

 • Vi har allerede nogle skønne, rekreative områder i kommunen. Dem skal vi værne om, så borgerne kan glæde sig over dem i mange år endnu. Det betyder også, at vi skal være yderst varsomme med at søge om at ophæve strandbeskyttelseslinjerne – hvis vi overhovedet gør det.
   
 • En indsats for miljøet starter med en selv. Derfor skal vi også kigge kommunens eget energiforbrug efter. Kan vi på smarte måder spare på energien i de kommunale bygninger? Kan vi køre mere miljørigtigt?
   
 • I efteråret indviede vi en højvandssluse i Frederiksværk, der beskytter byen mod stormflod fra Roskilde Fjord. I de næste år kommer vi til at fortsætte arbejdet med kystsikring langs nordkysten sammen med områdets andre kommuner, for det ekstreme vejr kender ikke til kommunegrænser. 
 

Vi samarbejder på tværs

Jeg tror i det hele taget på, at man når længere ved at samarbejde på tværs – både med borgerne,  i byrådet og med de andre kommuner i Nordsjælland:

 • På transportområdet skal vi fortsat være med til at sætte dagsordenen i det nordsjællandske samarbejde om infrastruktur. Og på lokalt plan skal det være sikkert at komme rundt på veje og cykelstier.
   
 • Borgerne bliver taget med på råd i en del af beslutningsprocesserne. Vi har f.eks. netop taget hul på en dialogproces på dagtilbudsområdet. 
   
 • I Halsnæs tager vi demokratiet seriøst, og jeg er sikker på, at vi med fælles hjælp bor i en endnu bedre kommune om fire år. 

Ovenstående er en klumme skrevet af Steffen Jensen

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

luftfoto-hampelandskolen

Gale tal bag skolelukning: To borgere tvinger kommune tilbage til regnemaskinen

ole bjørstorp

Vraget borgmester kan skabe sensationen med nyt parti, vurderer kommentator

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere