Video afslører drama på havn: Vagtmand skubber 15-årig

Vagten skal ikke længere inspicere på Hundested Havn.

”Forlad stedet nu!”

Sådan lyder den klare besked fra en havnevagt på Hundested Havn, der forsøger at få en gruppe unge til at forsvinde fra området.

Efterfølgende skubber vagten en af de unge mennesker.

Det viser privatoptalgeser af episoden, som TV 2 Lorry er i besiddelse af. 

Det var 15-årige Frederik Petræus, der blev skubbet.

- Mig og mine venner stod her på havnen og snakkede. Så kom der en vagt og sagde, at vi skulle gå væk. Så skubbede han så til mig. Det var rimeligt ubehageligt, fortæller han TV 2 Lorry.

Du kan se videoen herunder:

Artiklen fortsætter efter videoen...

 

Mange problemer med hærværk

Vagterne på Hundested Havn er blevet hyret til at få kontrol med uroskabende unge, der har plaget havnen det sidste stykke tid.

Der er blevet malet grafitti, kastet cigaretskodder, smadret ølflasker og tisset både ved borde og bænke.

Især under coronatiden, hvor de unge ikke har gået i skole, er problemerne eskaleret. Det har havnefogeden tidligere fortalt til TV 2 Lorry.

Kompromisløse vagter

Vagterne, der er blevet indsat for at komme problemerne til livs, forsøger ofte at få unge mennesker, der ikke har gjort noget galt til at forlade området. Det mener John Høegh Petersen, der er en del af Natteravnene i Hundested.

Han har tidligere stødt på unge mennesker, der er blevet smidt væk af en vagt, selvom de ifølge John Høegh Petersen blot sad og hyggede sig.

- Vi synes, det er uretfærdigt, at alle unge bliver smidt væk på bekostning af, at der er nogle ganske få, som helt klart har lavet noget, de ikke skal hernede, siger han.

For Frederik Patræus er det ærgerligt, at enkelte unge skal ødelægge det for de andre. 

- Det er meget hyggeligt at være hernede nogle gange. Så er det lidt ærgerligt, at der er nogle, som ødelægger det for os andre unge.

Byrådsmedlem: Jeg får ondt i maven

TV 2 Lorry har vist privatoptagelserne til det lokale byrådsmedlem for Venstre og formand for Unge og Kulturcentret i Halsnæs, Frederik Germann.

- Jeg får ondt i maven, når jeg ser den video. I min optik forværrer det kun situationen. Hundested Havn er jo et vidunderligt sted. Og der er enkelte, som har været ude at lave sabotage og sådanne ting. Men lige nu går det ud over alle, siger han til TV 2 Lorry.

På baggrund af videooptagelsen vil Unge-og Kulturcentret i Halsnæs nu indkalde havnefogeden til møde.

- Vi skal have en løsning på det her. For lige nu optrapper konflikten mere og mere, siger Frederik Germann.

Vagten kommer ikke mere

Hundested Havn er et privatejet interessentselskab, så havnen må selv bestemme, hvem der må være der - uden brug af fysisk magt.

Havnefoged Søren Brink har nu valgt ikke at benytte sig af vagten i videoen længere.

- Den video er jeg bekendt med. Og jeg har talt med vagtselskabet. Den pågældende vagt kommer ikke og runderer på Hundested Havn mere.

Søren Brink håber på, at problemerne med de uroskabende unge kan løses på anden vis, så de unge, der opfører sig ordentligt kan få lov til at komme på havnen.

- Vi skal bare have en dialog med de unge mennesker og deres forældre. Og så sent som i aftes havde jeg faktisk nogle telefonsamtaler med nogle forældre, som var nede og hente deres unge på havnen. Nogle, synes jeg, var meget fulde. Det kan jeg så måske ikke vurdere, men det synes jeg. Og der blev de hentet af deres forældre. Vi skal have en god dialog med forældrene, så de ved, hvor deres unge er henne om aftenen.

En borger har nu inviteret de unge til møde, hvor de – uden voksne og uden alkohol – kan mødes og tale om tingene.