Ukendt dansker skal spille super-skurk i ny Netflix-serie

Det er en drengedrøm, der er gået i opfyldelse for den 37-årige skuespiller.

Som dreng gik David Sakurai  i Frederiksværk og drømte sig væk med Marvel-tegneserier.  Nu er en af hans største  drømme gået i opfyldelse. 37-årige David Sakurai spiller skurk i den nye Marvel serie 'Iron Fist', som lige nu kan ses på streamingtjenesten Netflix. 

- Det er kæmpe stort for mig. Jeg har været meget stor Marvel-fan, siden jeg var helt lille. Jeg er jo nærmest opvokset inde i Fantask (en boghandel med særligt mange tegneserier i København), siger skuespilleren til TV 2 Lorry. 

Det er snart et år siden, at David Sakurai sendte sit bånd med optagelser af sig selv mod filmskaberne i Los Angeles. I august gik optagelserne i gang og, nu kan man finde serien på Netflix. 

- Det var en surreaslistisk oplevelse, at gå rundt i Marvel-studierne. Det var en kæmpe drengedrøm, der gik i opfyldelse for mig, siger David Sakurai. 

Inden optagelserne gik i gang, var han i træningscenter for at øve kamp-scernerne nøje. 

- Det var hård træning fra 9 til 17, men jeg elsker sådan noget. Jeg har en baggrund inden for kampkunst, men skulle lære at slås med våben, forklarer han. 

Stjerne i udlandet

Film har altid optaget David Sakurai, men modet til at turde at sige det højt og kæmpe for det, kom først for alvor, da han som 18-årig rejste til Japan, hvor hans far også er fra. 

- Jeg har altid været dybt fascineret af film og vidst, at det var dér, jeg ville prøve at skabe mig en karriere. Jeg tog min skuespilleruddannelse i Japan, og har siden pendlet mellem Tokyo, Los Angeles, New York og København. 

Og selvom du måske ikke føler, at du kender David Sakurai, så er han ganske stor i udlandet. I Japan har han spillet med i adskillige actionprægede film, mens han i Ungarn i 2015 havde en af hovedrollerne i landets største filmsucces nogensinde: ’Liza, the Fox Fairy’. 

Og det er faktisk heller ikke første gang danskeren medvirker i en serie, der rammer Netflix. I 2012 spillede han med i den norske serie ’Lillyhammer’. 

- Det er slet ikke fordi, at jeg ikke vil spille med i danske film, men interessen har bare været langt størrre fra udlandet, siger David Sakurai. 

Første afsnit af Iron Fist havde premiere på Netflix 17. marts. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Verdens største vikingeskib bliver sat op på Nationalmuseet

playVerdens længste vikingeskib er tilbage efter togt

franciskarosekilde

playKøbenhavns Kommune vil skrue ned for nattelivet med færre bevillinger efter midnat

Køge Kyst_Foto_Michael Levin 2020 (1)

Skal din kommune have årets arkitekturborgmester?

Cirkrusrevyen 2021 første prøvedag

playMasser af smil og latter: Cirkusrevyen holdt første prøvedag

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere