Tilbyder hjerneskadet at flytte til Sønderjylland

John Rasmussen fra Hundested bliver på 11. år plejet i hjemmet af sin kone. Men Halsnæs Kommune mener han skal på bosted og ser gerne, at han bliver henvist til Sønderjylland.

Vibeke Frøslev, der er John Rasmussens kone, er helt uenig i kommunens forslag, der dog er et af flere forslag.

- Kommunen mener, at han skal ud og bo et andet sted, men det kan han ikke klare. Han kan ikke huske, så hvis han bliver flyttet, kommer han til at miste kontakten til både mig og mine børn, siger hun til Frederiksborg Amts Avis.

Familiens situation er ikke enestående. Der er få bo- og aflastningssteder tilbage i Nordsjælland, og de nordsjællandske kommuner bruger dem ikke af økonomiske årsager. Det siger direktør i Hjerneskadeforeningen, Morten Lorenzen.

- Vi ser med bekymring på situationen. Problemet er, at alle der bor i Nordsjælland - og flere andre sjællandske kommuner - er tvunget til at forholde til sig til kommunernes tilbud, som meget vel kan være i den anden ende af landet. Det er ikke rimeligt. Nærhed til pårørende er vigtigt for livskvalitet og rehabilitering for de senhjerneskadede.

I Halsnæs Kommune anerkender de, at Sønderjylland er langt væk, men de slår samtidig fast, at det er frit for borgeren at vælge, hvor de vil bo.

- Sønderjylland er meget langt væk, og jeg kan ikke udelukke, at et navn i Sønderjylland har været nævnt for en borger. Men det er ikke, det eneste vi gør. Borgeren bestemmer selv, hvor borgeren ønsker at bo blandt de tilbud, der er godkendt. Vi henviser ikke kun til et bestemt tilbud, men en type tilbud, som opfylder borgerens behov indholdsmæssigt og i forhold til, at udgifterne matcher borgerens behov, siger Christian Lorens Hansen, chef for Social service og Familie i Halsnæs Kommune.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik