Tidligere borgmester finder stor hæder i postkasse

Tidligere borgmester i Halsnæs Kommune Steen Hasselriis (V) er blevet tildelt en flot hæder. Han havde bare ikke regnet med, at han skulle finde den i sin postkasse.

Det er ikke nødvendigvis kun elregninger og tilbudsaviser, som gemmer sig postkassen.

Det måtte Steen Hasselriis (V), tidligere borgmester i Halsnæs Kommune, sande, da han for et par dage siden kiggede i sin postkasse.

Her lå nemlig Dannebrogordenens Ridderkors og et tilhørende brev.

Steen Hasselriis blev fejret i en lille intim reception med den nuværende borgmester i Halsnæs Kommune, Steffen Jensen (S).
Steen Hasselriis blev fejret i en lille intim reception med den nuværende borgmester i Halsnæs Kommune, Steffen Jensen (S).
Foto: Halsnæs Kommune

Steen Hasselriis blev indstillet til prisen af den nuværende borgmester, Steffen Jensen (S), for sit vedholdende arbejde med at gøre Halsnæs til en bedre kommune.

Han er beæret over at modtage ordenen.

- Jeg havde godt nok ikke lige regnet med, at jeg skulle finde den i postkassen, men jeg er da stadig meget taknemmelig, siger Steen Hasselriis til TV 2 Lorry.

- Når nogle indstiller mig til noget, fordi de synes, jeg har gjort et godt stykke arbejde gennem længere tid rent politisk, så bliver jeg da glad.

Halsnæs blev blå i en ellers rød kommune

Den nyslået modtager af Ridderkorset lægger især vægt på, hvordan ham og hans parti fik borgmesterposten som en hans store bedrifter.

- Rent partipolitisk er jeg stolt over, at jeg startede småt ud i slut 90'erne, og så fik vi i Venstre langsomt arbejdet os op til at få borgmesterposten i en ellers rød kommune, siger Steen Hasselriis til TV 2 Lorry.

- Og så er jeg også stolt af den indsats, som vi har gjort på børne- og ungeområdet, og det forbyggende arbejde vi har fået lavet med hensyn til tvangsfjernelser, som vi havde en del sager med.

Også i Venstre i Halsnæs er de stolte over Steen, som i dag er medlem af byrådet.

Steen Hasselriis var borgmester i perioden fra 2014 til 2017, hvorefter Steffen Jensen (S) overtog posten.

Ikke den eneste

At blive indstillet til Ridderkorset er ikke en ære, som alle borgmestre uden videre får lov til at opleve.

Alligevel er det ikke nogen helt lille klub, som Steen Hasselriis bliver medlem af.

Her har vi samlet et lille udsnit af andre borgmestre i TV 2 Lorrys sendeområde, der har modtaget æren:

Et udsnit af borgmestre fra Lorrys område, som også har modtaget Ridderkorset: