Surferdrøm om vandpark stemt ned

Et massivt flertal har stemt nej til en kabelpark for surfere i Lynæs Havn, men det stopper ikke drømmen om mere vandsport ved havnen.

Det blev et nej til en kabelbane ud for Lynæs Havn Foto: TV2 / Lorry - arkivfoto

En omdiskuteret kabelbane til surfere, udfor Lynæs Havn,  er netop røget i vasken ved en afstemning, hvor et massivt flertal af havnens brugere stemte nej til forslaget.

Kabelbanen skulle være med til at positionere Lynæs Havn som surfer mekka på nordkysten. Forslaget blev fremsat i december af de to ejere af Lynæs Surfcenter, Johan og Jeppe Ingversen.

- Det er da ærgerligt at havnen ikke er parat til en kabelbane. Men vi vil på den anden side heller ikke lave et projekt, som folk her på havnen ikke støtter, siger Jeppe Ingversen i dag til TV 2 Lorry.

Gert Møller, der er bestyrelsesformand for Lynæs Havn, siger til Lokalavisen, at han ellers personligt var stemt for at give tilladelse til kabelbanen. For Lynæs Havn skal positionere sig overfor de omkringliggende havne, som f. eks. Hundested Havn.

- Lynæs Havn er kendetegnet ved to ting; natur og ro samt aktiv brug af vandet. De to ting konflikter naturligvis, og i dette tilfælde mente et massivt flertal altså, at en kabelbane ved badebroen ville være en forkert tivolisering af havnen, siger Gert Møller til Lokalavisen.

Men at forslaget er stemt ned får ikke de to ejere af Lynæs Surfcenter til at miste modet:

- Der er trods alt kommet en interesse for, at der skal være flere aktiviteter på havnen og vi har flere forslag, som vi vil komme med, siger Jeppe ingversen til TV2 Lorry. Han er også interesseret i at balancen mellem natur og aktiviteter skal holdes, siger han.

Jeppe Ingversen fortæller at kysten ved Lynæs Havn er specielt egnet til vandsportsaktiviteter, fordi der er lavt vand ud for kysten og på grund af havnens beliggenhed i en fjord.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik