Storm og alder fik lysmaster til at bøje

Et boligområde i Liseleje må undvære otte lysmaster i den mørke tid.

(Arkivfoto) Stormvejr har slidt på lysmaster i Liseleje, der nu pilles ned. Dette billede er et arkivfoto. Det viser ikke de omtalte master. Foto: Martin Sylvest Andersen - Ritzau Scanpix

Otte lysmaster i Liseleje bliver af sikkerhedsmæssige årsager fjernet før tid.

En inspektion torsdag afslørede nemlig, at stormvejr og alder har slidt så meget på lysmasterne, at de bøjede mod hinanden. 

-  Det skabte en risiko for, at de strømførende luftledninger ville kortslutte. Derfor bad Halsnæs Kommune fredag belysningsentreprenøren Verdo om straks at slukke for strømmen i de pågældende master og tage dem ned, oplyser Halsnæs Kommune i en pressemeddelelse.

Læs også Nye, intelligente gadelamper: Sådan virker de

Det var en inspektion, der afslørede, at lysmasterne er for slidte til at lade stå. Foto: Halsnæs Kommune

Først udskiftet til foråret

Masterne er på Strandvejen og Ole Jensensvej, og beboerne i området kommer til at undvære vejbelysning i de mørkeste måneder. Først i april 2019 forventer kommunen, at masterne bliver erstattet. 

Der er nemlig flere måneders leveringstid på armaturer, skriver kommunen, og samtidig skal de nye lysmaster placeres mere hensigtsmæssigt end de andre, så de kan give et bedre lys på vejene. 

- Halsnæs Kommune og alle samarbejdspartnere er opmærksomme på, at dette er en akut situation ikke mindst for beboerne på de berørte veje. Derfor gøres der også alt for at fremskynde processen i håb om, at der kan komme lys på vejene hurtigst muligt, står der i pressemeddelelsen.  

Masterne skulle alligevel have været udskiftet i 2019, men de kunne altså ikke holde så længe. 

Læs også Brugte byggematerialer er et hit i HalsnæsTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik