Stålby får stor milliongave til Krudtværk

Realdania har givet Halsnæs Kommune en af de tungere gavechecks. Nu skal det gamle krudtværksområde have en solid overhaling.

Næsten fem millioner kroner! Helt præcist 4,8 millioner kroner. 

Så stor en donation har har Halsnæs Kommune modtaget fra Realdania. De mange penge skal bruges nede i det gamle krudtværksområde, hvor en brandstation skal omdannes til et unge- og kulturcenter. 

Stedet skal være en central og livgivende dynamo for aktiviteter, arrangementer, kreativitet, socialt samvær og kultur i samarbejde med områdets foreninger, virksomheder og andre aktører, skriver Halsnæs Kommune i en pressemeddelelse. 

Den flotte bevilling er modtaget med stor glæde i Halsnæs Kommune, ikke mindst fra borgmester Steen Hasselriis.

- At Realdania vælger at støtte vores projekt med at gøre hele Krudtværksområdet til et levende, historisk og rekreativt område med Unge- og Kulturcentret som omdrejningspunkt, siger noget om tyngden i projektet. Det viser også, at vi med næste etape af vores byudviklingsprojekt Stålsat By har valgt den helt rigtige vej i forhold til at binde vores fortid og vores helt unikke kulturarv sammen med nutiden på en ny og spændende måde. Jeg er derfor rigtig glad for bevillingen fra Realdania, der skal være med til at kickstarte løftet af Krudtværket,” siger borgmester Steen Hasselriis.

Generelt om projektet Stålsat By

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Tegning af Moen bynavne

Har du også undret dig? Her er forklaringen på sære bynavne i Lorryland

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere