Stadig ingen mælk i Hundested

Mille Food kan ikke komme i gang med mælkeproduktionen før de har fået en godkendelse fra de kinesiske myndigheder.

Mille Foods nyetablerede fabrik i Hundested har stået startklar, et par måneder. Men inden den omfattende produktion af modermælkserstatning kan komme i gang, skal kineserne, der skal aftage modermælken give en godkendelse.

- Fabrikken er godkendt med det eftertragtede CNCA-certifikat, som kun er udstedt til to danske virksomheder med eksport til Kina. Selve produktgodkendelsen skulle være klar omkring nytår. Når den er på plads, kan vi starte produktionen i begyndelsen af februar 2018, fortæller virksomhedens økonomichef Martin Thomsen til Lokalavisen.

Mille Food regner med at kunne afsætte ca. 5 mio. dåser mælkepulver i Kina om året. Mille Food har en forventning om at efterspørgslen er så stor at de reelt skal producere det dobbelte, når de først kommer i gang. 

Investorer står klar med millioner

- Der er stor tillid til vores produkter og set-up, og en kinesisk investor har givet tilsagn om 500 mio. kroner til investering i fabriksudvidelse eller opbygning af endnu en fabrik for at imødekomme den store efterspørgsel, sigerber Martin Thomsen, og tilføjer at den beslutning træffes i løbet af foråret 2018, når der er kommet gang i produktionen i Hundested.

Indtil videre foregår produktionen på en fabrik i Jylland indtil godkendelsen er på plads, vil der gå endnu nogle uger med forberedelser, inden der trykkes på startknapperne i Hundested, hvor millioner af dåser med modermælkserstatning gerne skulle give indtægter i milliardklassen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Bryggens bastion islands brygge højhus amager njals tårn

Centrale personer peger på rigmand i højhusskandale: - Det er en stor løgn det hele

Mangel på godstransportchauffører

playCamilla er flyttekvinde: "Jeg skal hele tiden bevise mit værd"

Genåbning

playAntallet af jobopslag boomer forud for genåbningen

Københavns Byvandrerlaug ramt af coronarestriktioner

Historiefortællere føler sig overset: Hårdt ramt af coronarestriktioner

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere